söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Swedbank sjösätter nytt koncept: "Ska få en unik röst i bankbruset"

Publicerad: 12 maj 2023, 11:00

Bild 1/2  Åkestam Holst har gjort den nya kampanjen för Swedbank.

I en stor kampanj av Åkestam Holst lanseras ett nytt koncept för Swedbank och man sätter ljus på vad Swed står för i Swedbank.

Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstMarknadsföringReklamKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


I januari 2022 gick Åkestam Holst vinnande ur en pitch för Swedbank och nu i dagarna syns det första stora kreativa nedslaget.

Föreningsliv, knattefotboll, lantbruk, sponsring av Friends, veckopengstips och mer opera för ungdomar i Göteborg, är några av bevispunkterna när kommunikationen sätter emfas på Swedbanks fyra första bokstäver.

– Ser man på kategorin i dag är det ganska snarlika budskap som återkommer. Framtid och råd hit, prata med vår trevliga personal dit. Inget fel i det såklart. Men, med det här greppet kan vi förhoppningsvis få en unik röst i bankbruset. Det finns, så vitt jag kan bedöma, ingen annan bank som börjar på Swed, säger Daniel Vaccino, creative director på Åkestam Holst, i ett pressmeddelande.

I kampanjmixen ingår utomhus, digitalt, audio, print och en rad nya reklamfilmer regisserade av Jesper Ganslandt från Giants & Toys, där tittaren bjuds på en dialektal resa från falafelvagnar i söder till serverhallar i norr.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Med budskapet ”Välkommen till en väldigt svensk bank” vill Swedbank knyta an till sina grundläggande värderingar och rötter om att vara en öppen, enkel, inkluderande och inbjudande samhällsaktör.

– Att hjälpa de många människorna och företagen till ekonomisk trygghet är Swedbanks grundidé. Med det här konceptet får vi en plattform för att prata om vad vi står för, och vilka mervärden vi erbjuder våra kunder i stort och smått. Det är ett litet steg å ena sidan, logon finns ju där. Men ett stort steg på andra vis, då vi sätter nya sidor av vår verksamhet i rampljuset, säger Johan Bryngelson, head of group brand & marketing på Swedbank.

Under lanseringsdagen syns även en lite ovanlig printannons, i form av ett samarbete med Aftonbladet, Expressen och Pressbyrån. Med två olika annonser på förstasidorna, kan besökaren ta del av både ”Swed” och ”Bank” i Pressbyråns butiker.

– Det var inte världens enklaste annons(er) att få till, men tack vare högt i tak och en fin samarbetspartner i Pressbyrån, kunde vi ge folk båda sidorna av myntet. Skulle någon mot all förmodan bara köpa Expressen får de nöja sig med Bank-delen, men den är inte fy skam den heller, säger Daniel Vaccino.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Swedbank:
Johan Bryngelson, Head of Group Brand & Marketing
Karin Hedelin, Head of Group Marketing
Jessica Wiman, Strategic Marketing Manager
Anna Tideström, Marketing Manager
Per Ekfeldt, Group Media Manager

Åkestam Holst:
Daniel Vaccino, Creative Director & Copywriter
Björn Lindén, Art Director
Magnus Jakobsson, Executive Creative Director
Jerker Winther, Chief Strategy Officer
Patrik Lundberg, Strateg
Jenny Kaiser, VD & Projektledare
Natalie Pehar N’doye, Projektledare
Jessica Söder, Produktionsledare
Petur Mogensen, Byråproducent
Produktionsbolag: Giants & Toys
Audio: Flickorna Larsson
Mediebyrå: Scream

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev