torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Syd riktar in sig på de kräsna

Publicerad: 7 juni 2023, 12:37

Foto: Kampanjbild

Utöver sin nya reklamkampanj säljer mensskyddsföretaget Syd även kepsar med budskap som "In need of snacks" och "Drippin'".

Ämnen i artikeln:

Marknadsföring

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


För två år sedan lanserades mensskyddföretaget Syd, ett bolag som från start satsat hårt på att särskilja sig från konkurrenterna.

Förra veckan lanserade de sin andra stora varumärkesbyggande marknadsföringssatsning – "For all picky pussies". "Picky" har lanserats som varumärkets nya ledord och tanken är att uppmuntra kunderna att bli lika kräsna med sina mensskydd som de är med hudvård och mat.

– Vi är redan kräsna konsumenter när det kommer till flera andra produktsegment men har aldrig ifrågasatt eller förstått att det är något man borde vara i val av mensskydd. Precis som inom hudvård och mat till exempel. Genom vårt nya ledord “Picky” vill vi påvisa att det finns ett värde att vara kräsen i vårt val av mensskydd också, säger Therese Cappelen, medgrundare på Syd.

I samband med marknadsföringssatsningen relanserar bolaget även sajten talkaboutsyd.com där de förutom mensprodukter säljer kepsar med tryck som "In need of snacks", "Drippin'" och "Follow your cravings".

– Att vara kräsen betyder för oss en produktion som drivs av sol- och vattenkraft, produkter som är helt fria från engångsplast samt att lyfta just upplevelsen kring mensen, säger Therese Cappelen.

Bakom Syd står grundarna bakom dryckesföretaget Norr som utöver Therese Cappelen inkluderar Adriano Sannelli, Christian Nordenborg och Oscar Salén. Bolaget har tidigare kritiserats för att majoritetsägarna är män, samtidigt som de profilerar sig inom frågor som kvinnors rättigheter.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev