söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Sysarb exporterar svenska pappadagar

Publicerad: 20 juni 2022, 12:10

Minidokumentär med humoristiskt anslag.

Foto: Sysarb, pressbild

Med kampanjen ”Dads in Sweden” ska den svenska jämställdhetsmodellen exporteras över Atlanten. Saas inhousebyrå Sysarb går ifrån det korta videoformatet med en minidokumentär om den unika svenska föräldraledigheten.

Ämnen i artikeln:

KampanjNyheter

R

Redaktionen

red@resume.se


När Sverige erbjuder totalt 480 betalda föräldradagar finns ingen betald föräldraledighet alls i USA. Nu lobbar Saas-bolaget Sysarb för en global förändring med minidokumentären ”Dads in Sweden”.

– Föräldraledighet har alltid varit en jämställdhetsfråga och kommer alltid att vara det. I Sverige har vi skapat förutsättningar för föräldrar, oberoende av kön, att ta betald föräldraledighet. Det är en av de främsta anledningarna till att Sverige i dag toppar världslistorna kopplat till jämställdhet, säger Sysarbs vd och grundare Daniel Edenholm i ett pressmeddelande.

Sysarb är verksamma inom den så kallad Pay equity tech-sektorn som växer starkt med omfattande lagkrav om lönetransparens på både nationell och EU-nivå. Deras plattform för automatiserad lönekartläggning används i dag av majoriteten av svensk offentlig sektor men även till stor del av privat sektor och bolag som Scania, If, Axel Jonsson med flera.

Swedish dads släpptes i USA och Storbritannien på ”Fathers day” 19 juni.

Foto: Sysarb pressbild

Den humoristiska globala kampanjen ”Dads in Sweden” kommenterar marknadschefen Elin Strömberg så här:

– Om man på riktigt vill nå personer som man aldrig har nått förut behöver man göra saker som folk aldrig tidigare har sett. Betalad räckvidd i alla ära men det är när det organiska tar fart som vi faktiskt vinner hjärtan. Det stavas ”kreativ höjd.”

Föräldraledighet i USA ses som både en socioekonomisk fråga som en jämställdhetsdito.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev