Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Telenor tar hjälp av före detta bedragare för att skydda sina kunder

Publicerad: 1 september 2021, 09:20

Foto: Anton Olin

Telenor vill hjälpa sina kunder att surfa säkert. Därför tar man hjälp av tidigare internetbedragare, för att informera om hur man kan skydda sig mot just internetbedrägerier.


Ämnen i artikeln:

TelenorNord DDB

Surfa säkert är Telenors nya kampanjs uppmaning till konsumenterna. Med hjälp av tidigare dömda bedragare dramatiseras deras faktiska brott, och konsumenter ges tips på hur man kan skydda sig. 

Enligt Telenor ökar id-kapningarna i Sverige och 60 procent av deras kunder är oroliga över att drabbas. Alla som medverkar i reklamfilmerna har dömts och avtjänat sina straff, och engagerar sig nu för att sprida information om hur man skyddar sin identitet på internet.

– Vi vill öka kunskapen om den här typen av brott och minska skammen. Det är trots allt något väldigt många råkar ut för och som vi behöver prata mer om. Att ta in olika perspektiv ligger helt i linje med hur vi jobbar. Nu lär vi oss av personer som tidigare utsatt andra, säger My Lannefors, projektledare marknadskommunikation på Telenor, i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Stöldskyddsföreningen låtsades vara bedragare – skickade ut bluffmejl

Äldre är en extra utsatt grupp, men bedrägerierna kan drabba vem som helst. Nyligen skrev Dagens Nyheter om att Martin Lorentzon, Spotifys grundare, och Markus Persson, skapare av Minecraft fått sina bankkonton länsade av bedragare. I samma artikel berättar Polisen att sedan ”vanliga” stölder börjat sjunka, har bedrägerier mer än fördubblats.

Kampanjen är framtagen tillsammans med byrån Nord DDB och kommer främst visas på digitala kanaler. Anton Olin, Cameralink, har fotat och filmat kampanjen. Filmerna är regisserade av Matilda Callenbo.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

TelenorNord DDB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.