Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Tiktok vill öka psykiskt välbefinnande i kampanj med Mind

Publicerad: 12 oktober 2021, 08:57

”Fem steg framåt” heter initiativet som Tiktok och Mind lanserar tillsammans. Det kommer pågå mellan oktober och december.


Ämnen i artikeln:

TikTokMind

De senaste åren har debatten om hur de sociala medierna påverkar vårt psykiska och fysiska välbefinnande gått varm. Framför allt har debatten intensifierats efter den färska läcka från Facebook, som bland annat visar att företaget känner till att Instagram får tonåringar att må psykiskt dåligt.

Initiativet är specifikt för den svenska marknaden och är inspirerat av den brittiska folkhälsomyndighetens ”Fem steg till mentalt välbefinnande”. Varje steg består av kunskapsspridning och utmaningar som ska engagera Tiktokanvändare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Om det är en slump eller inte, att initiativet lanseras efter Facebook-läckan, är oklart.

– När det gäller psykisk hälsa tror många att man antingen mår bra eller dåligt, är sjuk eller frisk. Sanningen är att de flesta befinner sig någonstans däremellan och att det dessutom skiftar under livets gång. Vi ser en stor kunskapsbrist kring hur man faktiskt kan påverka sitt eget mående och vad som är viktigt när man stöttar andra, säger Selene Cortes, sakkunnig och projektledare för ungas psykiska hälsa på Mind. 

– Därför är vi glada för vårt partnerskap och gemensamma initiativ med Tiktok. Jag hoppas nu att fler organisationer och företag ansluter sig till arbetet för ökat mentalt och fysiskt välmående i Sverige, säger Selene Cortes, sakkunnig och projektledare för ungas psykiska hälsa på Mind.

Fem steg för ökat välmående enligt Tiktok och Mind

1. Bygg gemenskap. Inspirerar till välmående online och offline.

2. Var aktiv. Genomförs tillsammans med Generation Pep, som arbetar för fysisk aktivitet bland unga. 

3. Lär dig något nytt. Steget ska inspirera till lärande och kunskapsinhämtning. Görs tillsammans med Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse, som arbetar med förebyggande insatser för en tryggare nätvardag.

4. Var generös. Ska inspirera till givmildhet.

5. Lev i nuet. Ska inspirera till att stanna upp, ta en paus och göra något annat. Här ingår bland annat mindfulness, meditation, yoga och återhämtning.

 

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

TikTokMind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.