måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Tio år efter dödsfallet – AIK instiftar Ivanminuten

Publicerad: 4 maj 2023, 07:38

På utomhustavlor runtom i Stockholm uppmärksammades den tysta minuten.

Foto: Kampanjbild

Tio år efter att målvakten Ivan Turina avlidit av ett dolt hjärtfel instiftar AIK Ivanminuten – en hyllning och uppmaning till alla att göra något proaktivt för att rädda liv.

Ämnen i artikeln:

AIKPostKampanjPR-kampanjReklamkampanjUtomhusreklam

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Den 2 maj 2013 avled AIK-målvakten Ivan Turina på grund av ett dolt hjärtfel. I samband med tioårsdagen så instiftar AIK en tyst minut för att uppmärksamma hjärtfel. Årets minneshyllning bestod av en tyst minut som togs ut på utomhustavlor i Stockholm. Det uppmärksammades också under AIK:s senaste match i allsvenskan, där man stoppade spelet och höll en tyst minut i matchminut 27 – Ivan Turinas tröjnummer.

Men det är inte vilken tyst minut som helst.

På utomhustavlor runtom i Stockholm uppmanades man klockan 10.27 den 2 maj att ta en tyst minut, gå in på kampanjsidan, och där göra en insats för att rädda liv genom att skänka pengar, ta reda på var närmsta hjärtstartare finns, eller bli SMS-livräddare.

– Under tio års tid har våra fantastiska supportrar hyllat Ivan Turina genom att sjunga hans namn i den 27:e matchminuten eftersom det var hans tröjnummer. Med Ivanminuten använder vi klockslaget 10:27 den 2 maj till att hedra Ivans minne på ett sätt som känns värdigt även på sikt, säger Tobias Larsson, kommunikationschef på AIK Fotboll i ett pressmeddelande.

– Alla har någon gång deltagit i en tyst minut och det är alltid känslosamt och fint. Men som deltagare är man passiv. När det kommer till hjärt- och lungsjukdomar finns det konkreta handlingar att bidra med. Därför ville vi använda konceptet av en tyst minut för att proaktivt rädda liv, säger Viktor Bolin, creative director på Post, AIK:s byråpartner.

Minneshyllningen gjordes i samarbete med Hjärt-Lungfonden samt Ocean Outdoor och Atracta som skänkt utrymmet till kampanjen.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Foto: Kampanjbild

Arbetsgrupp

Post
Viktor Bolin – Creative Director
Patrik Sundberg – Account Director
Viktoria Löwkrantz – Producer
Carl Stuchly – Copywriter
Miquel Gallardo – Art Director
Patricia Miodek – Art Director
Dennis Phang – Motion Director
AIK Fotboll
Tobias Larsson – Head of communications
Olle Östman – Communications manager
Johan Westin – Head of Sales

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev