Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Trafikverkets Forrest Gump-travesti hyllas

Publicerad: 26 augusti 2020, 11:45

Mellan den 22 och 28 augusti är det stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund. För att påminna pendlarna om det återvänder återigen Trafikverket till filmens värld, den här gången med en travesti på klassikern Forrest Gump.


Ämnen i artikeln:

Trafikverket

Scenerna när Forrest Gump slår sig ned på en parkbänk och berättar sin livshistoria hör till den moderna filmhistoriens mest ikoniska. När tågtrafiken mellan Malmö och Lund mellan den 22 och 28 augusti håller stängt, något som påverkar många, passar Trafikverkets kommunikationsavdelning på att använda sig av den klassiska filmen i en informationskampanj. Att döma av Facebookkommentarerna har filmen, som tagits fram av kommunikationsavdelningen, fått positiv respons.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

– Filmerna anspelar på situationer vi känner igen. Det är ett oväntat sätt för en myndighet att prata när vi vill skapa en go och fin humor, säger Eva Oskarsson, kommunikationsansvarig på Trafikverket region syd, till Sydsvenskan.

Eva Oskarsson berättar vidare att Trafikverket från centralt håll vill att Skåneavdelningen delar med sig av tips och inspiration till andra avdelningar.

Det är inte första gången som Trafikerket region syd använder sig av filmens värld i sina kampanjer. För två år sedan, i samband med att E6 under två veckor höll stängt, travesterade de öppningsscenen i ”Falling Down”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Trafikverket

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.