Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Tre ska höja statusen för begagnade mobiler med ny Tiktok-kampanj

Publicerad: 23 november 2022, 14:00

Tre vill råda bot på att svenska är dåliga på att lämna in sina gamla mobiler till återvinning och försäljning i en ny Tiktok-kampanj signerad BCW, som samtidigt lyfter lanseringen av tjänsten 3Begagnat.

Ämnen i artikeln:

NyheterBCWTreCrosby

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Trots att det både är miljösmart och smart för plånboken är svenskarna dåliga på att välja begagnat när det är dags för en ny lur. Vi är också dåliga på att lämna in gamla mobiler till återvinning eller försäljning.

Nu lanserar Tre, 3Begagnat, en tjänst för att köpa begagnade mobiler i trevligt skick. De satsar stort på en Tiktok-kampanj för att höja anseendet för begagnade mobiler. Med hjälp av kommunikationsbyrån BCW och produktionsbolaget Crosby har Tre tagit fram Tiktok-filmer, som alla ställer begagnade mobiler i ett nytt ljus. Syftet är att fler ska få upp ögonen för begagnat som alternativ, liksom många svenskar de senaste åren fått när det gäller mode.

– Vi vill, bokstavligt och bildligt talat, ställa begagnade mobiler på den piedestal de förtjänar. Tiktok är rätt kanal att föra ut det budskapet på, vi tror att unga svenskar kommer att förstå att begagnad teknik kan vara lika bra som begagnat mode, säger Lovisa van der Schoot, pressansvarig på Tre.

Trots att det finns pengar att tjäna på gammal teknik svämmar svenskarnas byrålådor dessutom över av gamla mobiler. Enligt en undersökning som Novus genomfört på uppdrag av Tre har åtta av tio svenskar minst en gammal mobil hemma som de inte använder. Sedan tidigare erbjuder Tre 3Återvinn, där man kan få rabatt på sitt abonnemang genom att lämna in sin gamla mobil.

Utöver Tiktok-filmerna lanserar Tre tillsammans med hjälp av BCW också en kampanj på Tiktok med flera kreatörer, inklusive Winsent Wikman och Wulfs liv, för att förmå fler att återvinna sina gamla mobiler. Influencerkampanjen på TikTok pågår 21 november – 5 december, där Tiktok-stjärnorna kommer att hylla och lyfta fram retroteknik samtidigt som de uppmanar följare att lämna in sina gamla mobiler och ladda upp en egen Tiktok-video för att tävla om en begagnad mobil.

– I Sverige är vi väldigt duktiga på att återvinna plast, papp, metall och glas. Vi är dock sämre på att återvinna mobiler, trots att det är bra för miljö och plånbok. Dessutom är begagnade kläder högsta mode, medan alldeles för få överväger att köpa begagnade mobiler. Vi vill nu göra mobilbranschen mer cirkulär och 3Begagnat är ett första steg, säger Lovisa van der Schoot.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev