onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Tv-profil släpper nytt varumärke med hjälp av Silver

Publicerad: 12 april 2023, 11:15

I dag på internationella lakritsdagen har tv-profilen Elisabeth Johansson premiär för en serie med spa-produkter under varumärket Queen of Licorice. Till hjälp har hon Silver.

Ämnen i artikeln:

100-wattarenNyheterSilverKampanjPR-kampanjReklamkampanjVarumärkeVarumärken

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


I Västvärlden är lakrits främst en smaksättare för sötsaker. Men inom den uråldriga Haman-badkulturen i Mellanöstern och den indiska läkekonsten Ayurveda används lakritsroten för sin läkande och lugnande effekt.

– Lakritsroten ger produkterna både dofter och egenskaper som ger välbefinnande åt både kropp och själ, säger Elisabeth Johansson, känd kock och matstylist som bland annat är jurymedlem i hela Sverige bakar. 

Produkterna är något nytt – åtminstone i väst – därför ville Elisabet hitta ett exklusivt utryck för varumärket som särskiljer det från traditionella spaserier. Hon anlitade varumärkes- och designbyrån Silver för jobbet att ta fram ny logotyp, identitet och förpackningsdesign.

– Det kändes självklart med ett unikt stiliserat ”Q” som distinkt varumärkeselement, säger Sofia Frank-Öberg, Design Lead på Silver. Q-et kan användas både stort och som mönster samt i kommunikationen fyllas med olika känslor som speglar sortimentet. 

Silver vann nyligen två av tre priser i kategorin Strategisk Design i 100-wattaren med intimvårdsmärket Ellen och tofuvarumärket YiPin. Nu hoppas byrån att Queen of Licorice blir en lika stor kommersiell succé.

– Det är både en fråga om design och kommunikation men också att komma in i rätt distributionskanaler, säger André Hindersson, strateg på Silver.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Queen of Licorice

Elisabeth Johansson

 

Silver:

Jörgen Olofsson, creative director

Sofia Frank-Öberg, design lead

Bruno Rodrigues, brand designer

Johan Ekström, motion graphics och digital design

André Hindersson, strateg och kundansvarig

Ida Stagles, projektledare

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev