söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

UN Women tar plats under fotbolls-VM – kampanjar för jämställdhet

Publicerad: 12 juli 2023, 11:34

Foto: Kampanjbild

Under fotbolls-VM kommer de olika landslagen att kunna använda armbindlar med budskap från flera FN-organisationer, bland annat UN Women.

Ämnen i artikeln:

FIFAJämställdhetFotbollReklam

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


FN:s olika organ som arbetar med mänskliga rättigheter och jämställdhet har tillsammans med Fifa och de olika lagen arbetat fram teman och budskap för partnerskapet. Jämställdhet, inkludering och fred är några av ämnena.

En av aktörerna som kommer ta plats under fotbolls-VM är UN Women, FN:s jämställdhetsorgan som arbetar för kvinnors och flickors rättigheter. Budskapen för UN Women under fotbolls-VM kommer att vara “Unite for gender equality” och ”Unite for ending violence against women”. I tillägg är Brasiliens landslagsspelare Marta Viera da Silva Good will-ambassadör för UN Women och arbetar för sport som ett sätt att stärka jämställdhet och förändra stereotypa normer.

– Ett VM är ett unikt tillfälle att tillsammans skapa glädje och samhörighet. Men fotboll kan göra mer än så, den kan bidra till att sätta ljuset på särskilt viktiga samhällsfrågor. Därför är det så bra att värdarna Australien och Nya Zealand och Fifa har öppnat upp för våra budskap om global inkludering, jämställdhet och samhörighet, säger Ulrika Grandin, verksamhetschef på UN Women Sverige, i ett pressmeddelande.

Under alla 64 matcher under fotbolls-VM i Australien och Nya Zealand, 20 juli-20 augusti, kommer lagen att kunna välja armbindlar från olika FN-organisationer (se nedan). Detta kommer att kompletteras med budskap på digitala led-skärmar, flaggor och banners samt via social media.

LÄS MER: Ica specialdesignar hyllningströja i ny kampanj

Bild 1/2  

Foto: Kampanjbild

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev