Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Unibet och Svensk Elitfotboll lanserar hållbarhetsinitiativ under spelstoppet

Publicerad: 1 april 2020, 10:05

Unibet är huvudsponsor till Svensk Elitfotboll, intresseorganisation för Allsvenskan och Superettan.

Nu presenterar Svensk Elitfotboll och Unibet ett gemensamt hållbarhetspaket för Allsvenskan och Superettan. Satsningen kommer samtidigt som restriktionerna för att stoppa coronapandemin slår hårt mot fotbollen, med bland annat uppskjuten premiär för Allsvenskan.


Ämnen i artikeln:

UnibetSvensk ElitfotbollAllsvenskanSuperettanCoronaviruset

Som intresseorganisation för Allsvenskan och Superettan är Svensk Elitfotbolls (SEF) uppgift bland annat att utveckla fotbollen på den högsta nivån i Sverige tillsammans klubbar, förbund och partners, men också att värna integriteten hos aktiva spelare och ledare och bidra till samhället. 

I SEF:s avtal med nya huvudpartnern Unibet ingår ökade resurser och nya satsningar som ska stärka ligaintegriteten och motverka matchfixning. Dessa satsningar presentas nu som ett gemensamt hållbarhetspaket och är en del i CSR-arbetet inom ramen för sponsorskapet, för vilket drygt fyra miljoner kronor har öronmärkts årligen.

LÄS MER: Idrottsfesten 2020 blev spelstopp – så påverkas storsponsorerna

– Vår ambition som huvudsponsor till Allsvenskan och Superettan är att främja hela fotbollsupplevelsen, från liga, klubbar och spelare till supportrar och samhället i stort. För att lyckas med detta handlar det om ett långsiktigt arbete där vi tillsammans tar ansvar, bidrar till regelefterlevnad, bygger trovärdighet och motverkar matchfixning och osunt spelande, säger Per Carlander, Sverigechef på Unibet, i ett pressmeddelande. 

Hållbarhetssatsningen kommer samtidigt som restriktionerna för att stoppa coronavirusets spridning påverkar fotbollen. Premiären för Allsvenskan, som skulle ha ägt rum i april, har skjutits upp till juni och förbudet mot sammankomster på över 50 personer försvårar för klubbarna att spela träningsmatcher inför premiären.

Per Carlander sade nyligen till Dagens Media att Unibet under spelstoppet kommer att fokusera på CSR-arbete kopplat till sitt sponsorskap av svensk fotboll. 

– I dagsläget är det för tidigt att säga vilka förändringar det medför i vår marknadsföring. Vårt fokus ligger just nu på att försäkra oss om att vi stöttar de åtgärder som görs för att hindra smittan från att sprida sig och för att säkra vår affärsverksamhet, sade han. 

Närmast i startgroparna är att tillsätta och utbilda ”integrity officers”, en position kommer att finnas i varje klubb. Uppdraget är att agera kontaktperson och ansvara för att informera samt kunna ge råd och stöd i integritetsfrågor och områdena matchfixning och ansvarsfullt spelande.

Resumé söker Per Carlander för en kommentar. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.