Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Uppmuntrar till samtal om psykisk ohälsa med svenske landslagsstjärnan

Publicerad: 19 februari 2020, 12:47

Med kampanjen ”Ignored” blir Manchester United den senaste i raden av aktörer att uppmana till samtal om psykisk ohälsa. Med i kampanjfilmen finns den svenske backen Victor Nilsson Lindelöf som spelar för klubben.


Ämnen i artikeln:

Manchester United

Den svartvita filmen, med allvarsam ton, består av uppmuntrande ord från flera av Manchester Unitedsspelare. Kampanjen driver budskapet att människor som lider av psykisk ohälsa ofta känner sig ignorerade, att de lämnas ensamma med sitt lidande.

Filmen uppmanar tittare och fans att ifrågasätta sitt språkbruk och inte använda ord som ”psykfall” och galning”, eftersom det kan spä på känslan av utanförskap för de som har problem med psykisk ohälsa.  

För snart ett år sedan gjorde den engelska storklubben Manchester United en kampanj för att belysa betydelsen av mångfald.  I ett uttalande till The Drum säger klubbdirektören Richard Arnold att Manchester Uniteds engagemang för öppenhet, mångfald och inkludering är långsiktigt.

De öppna vittnesmålen om psykisk ohälsa inom fotbollen har även nått Sverige där spelare som IFK Norrköpings Simon Thern och Richard Magyar i Hammarby har berättat om sina erfarenheter på senare år. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Manchester United

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.