måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Vann guldägg – nu fortsätter Familjen göra AR av mönstringen

Publicerad: 11 juni 2020, 07:45

I veckan får 15 000 ungdomar hem Mönstringshandboken i brevlådan. Boken är en nyhet från Rekryteringsmyndigheten och ska informera om värnplikten samt berätta hur mönstringen går till – återigen har myndighetens byrå Familjen tagit hjälp av AR.

Ämnen i artikeln:

FamiljenKampanjPR-kampanjReklamkampanj

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


För två veckor sedan vann Familjens mönstringslins för Rekryteringsmyndigheten, där  användaren fick möjlighet att uppleva en testdag på ett mönstringskontor via AR i Snapchat, guldägg i digitalt och silverägg i innovation. Nu kommer årets uppföljare –Mönstringshandboken – även den en AR-upplevelse.

 

– Vi följer alltid upp mönstringskampanjerna och det vi kunde se var att många tog del av vår AR-upplevelse förra året – samtidigt läste även många den broschyr som Rekryteringsmyndigheten skickade ut. Därför valde vi att kombinera de två och ställde oss frågan: Hur gör vi ett utskick i tiden som en digital och svårflirtad målgrupp vill ta del av och engagera sig i, samtidigt som vi informerar om tunga ämnen som värnplikt och mönstring?, säger Frida Vinblad von Walter, kundansvarig på Familjen i en kommentar. 

Mönstringshandboken är en traditionell fysisk bok med en extra dimension i AR. Utvalda delar i boken kommer till liv när användaren skannar Snapkoden. Användaren får bland annat än närmare titt på de fysiska testerna och prova på både färgseende-testet och inskrivningsprovet direkt i Snapchat.

– Precis som förra året väljer vi att arbeta med Snapchat som plattform. En omåttligt populär kanal bland vår målgrupp och vi hoppas återigen att vi med denna kampanj kan bli ett naturligt och engagerande inslag i ungas vardag, säger Frida Vinblad von Walter i en kommentar.

Mönstringshandboken är framtagen av Familjen tillsammans med Creative Technology Studio DVA.

Arbetsgrupp

Familjen:

Frida Vinblad von Walter, Kundansvarig projektledare

Karolina Strömgren, Operativ projektledare

Mats Eriksson, Strateg

Johan Helander, Creative Director

Patricia Miodek, Art Director

Lia Merkel, Copywriter

Elin Eskilsson, Designer

Zandra Nilsson, Skribent

Henrik Berglund, Fotograf

 

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev