Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Vårdbolag uppmanar till kreativ paus – blir utställning på Liljevalchs

Publicerad: 8 juli 2020, 12:53

Bild inifrån Liljevalchs lokaler på Djurgården.

Foto: Press/David Magnusson

Liljevalchs och vårdbolaget Team Olivia vill minska psykisk ohälsa under coronaepidemin – med hjälp av konst.


Social distansering, osäkerhet och en oro inför framtiden. Coronaepidemin har skakat om många, och bristen på mänsklig kontakt riskerar i förlängningen att leda till mental ohälsa, menar vårdbolaget Team Olivia. 

Nu drar de, tillsammans med Liljevalchs konsthall, i gång initiativet Kreativ paus. Alla som på något vis har en anknytning till vårdbolaget uppmanas att skapa ett kreativt verk som sedan laddas upp på en sajt för ändamålet. 

Alla inskickade verk kommer sedan att bedömas av en jury med bland andra Liljevalchs chef Mårten Castenfors, konstnären Ernst Billgren och modedesignern Bea Szenfeld. Utvalda konstverk kommer sedan att visas upp på konsthallen i höst. 

Målet med initiativet är att, med en uppmaning till konstnärligt skapande, hjälpa människor att må bättre. På utställningen kommer även en expertgrupp som utifrån evidensbaserad forskning berättar om effekten av kreativitet. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.