Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Västtrafik och F&B hyllar cyklister – byter payoff

Publicerad: 3 maj 2021, 09:27


I sju år har Västtrafik kommunicerat med budskapet ”Tack för att du reser tillsammans”. Pandemin har vänt upp och ner på förutsättningarna – och nu tackar Västtrafik cyklister för att de inte reser kollektivt.

Ämnen i artikeln:

VästtrafikForsman & Bodenfors

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I Västtrafiks To Go-app visas numera cykel som alternativ när man söker en resa. Syftet är att påminna om cykeln som ett hållbart resealternativ, men det handalr också om att hjälpa till att minska trängseln i kollektivtrafiken. Med den nya funktionen tackar Västtrafik alla cyklister i en kampanj.

– Vi vill inspirera fler att börja cykla. Här och nu hjälper det till att förebygga trängseln i kollektivtrafiken men långsiktigt är det också det bästa för klimatet. Det skyndar på den hållbara omställningen, det skapar mer nödvändigt utrymme i våra städer och är dessutom mer hälsosamt för oss, säger Sara Persson, teamledare på Västtrafik i en kommentar.

Cykel visas för resor som är längre än 500 meter och kortare än 15 km som standard. Resenärer väljer själva om de vill ha funktionen påslagen. Det går också att anpassa funktionen efter hur snabbt man själv cyklar och hur långa sträckor som ska visas. Sedan tidigare finns även gång som resealternativ.

Kampanjen syns på utomhustavlor, i print och digitalt och är framtagen av Forsman & Bodenfors.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev