Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Västtrafik ställer ut 100 år gammal spårvagn på elbilsmässa

Publicerad: 2 december 2019, 12:38

Västtrafik slår mynt av att de första eldrivna spårvagnarna började rulla i Göteborg i över hundra år genom att delta på elbilsmässan eCarExpo med en eldriven spårvagn från 1902.


Ämnen i artikeln:

VästtrafikForsman & Bodenfors

Med klimatkrisen högt upp på samtalsagendan gör flera biltillverkare sitt för att driva på en omställning, bland annat genom att lansera elbilar som svar på det växande problemen med  koldioxidutsläpp och luftföroreningar. I Forsman & Bodenfors senaste kampanj för Västtrafik lyfter varumärket fram att kollektivtrafiken har varit lösningen i över hundra år.

– Svaret på många av våra storstadsutmaningar har funnits mitt framför näsan på oss länge – vi måste helt enkelt resa mer tillsammans. Elbilarna är viktiga i övergången till mer hållbara transporter, men de löser inte trafiksituationen. En elbil på vägen är fortfarande en bil på vägen, säger Lars Backström, vd på Västtrafik i en kommentar.

Genom att ställa ut på elbilsmässan vill Västtrafik rikta ljus mot kollektivtrafiken som hållbart transportmedel, samtidigt som passar på att berätta om Västtrafiks satsning på elektrifiering. Under 2020 kommer 230 elbussar vara i trafik, vilket gör att Göteborg kommer att ha den största elbussflottan i norra Europa. Målsättningen inom tio år är målet att all stadstrafik Västra Götaland ska vara helt eldriven.

– Många pratar om elbilsrevolutionen, men i nuläget görs uppskattningsvis bara en halv procent av alla bilresor i Sverige med elbil. I kollektivtrafiken i Västra Götaland görs 45 procent av alla resor med elfordon och nästa år blir siffran 65 procent. Vi uppmuntrar naturligtvis omställningen av bilindustrin, men att transformera en hel bransch tar tid. Att resa kollektivt är redan hållbart och nu tar vi ytterligare kliv, säger Lars Backström i en kommentar.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.