lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Vill krossa fördomar om funktionsnedsatta – med toapapper

Publicerad: 20 oktober 2020, 11:47

Anders Westgerd är vd och huvudrollsinnehavare i GIL:s nya kampanjfilm

Skit ska skit ha, resonerar kooperativet GIL i en ny kampanj. Med hjälp av ett lite annorlunda toalettpapper vill man nu krossa alla de fördomar som funktionsnedsatta möter i sin vardag.

Ämnen i artikeln:

KampanjPR-kampanjReklamkampanjGöteborg

JVC


Coronapandemin har onekligen fått oförutsägbara konsekvenser, varav tomma toalettpappershyllor i matbutikerna hör till en av dessa. Det har GIL, Göteborgskooperativet för Independent Living, tagit vara på i den nya kampanjen Cripple Crap Wipes.

I en kampanjvideo skildras en man slå, stryka och strimla sönder fördomar nedskrivna på toalettrullar. 

– Det finns tusen sätt att krossa fördomar på. Vi uppmanar folk att vara kreativa när de gör det och hoppas att de kan inspireras av musikvideon vi gjort i samband med detta, säger Anders Westgerd, vd på GIL och huvudrollsinnehavare i videon, i ett pressmeddelande. 

Foto: Press

Designen på papperet bygger på kooperativets medlemmars svar, efter att de listat de vanligaste förekommande fördomarna. Boxen som papperet förpackas i har sedan formgivits med illustrationer och text som tipsar om hur man bäst förstör dessa. 

– Att utsättas för fördomar är kanske det som förenar oss med funktionsnedsättning allra mest. Vi fick nog för längesen och nu har vi hittat ett sätt att översätta uttrycket ”skit ska skit ha” till handling, säger Anders Westgerd.

Toalettpappret kommer att säljas på bland annat Fotografiska i Stockholm, och Röhsska i Göteborg. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev