söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Ving vill hjälpa hundägare att resa med gott samvete – tar hjälp av Petter Stordalen

Publicerad: 9 juni 2022, 12:53

Den norska hotellmagnaten Petter Stordalen presenterar Vings nya kampanj ”Dogcation”.

Foto: Ving

Att som hundägare åka i väg på semester utan skuldkänslor är inte det lättaste. Det tar Ving fasta på i en ny nordisk kampanj, där delägaren tillika hundälskaren Petter Stordalen gör en insats. Bakom kampanjen ligger den danska byrån Robert Boisen & Like Minded, som har hyllade ”Do it for Denmark” på meritlistan.

Ämnen i artikeln:

VingPetter StordalenNyheterKampanjClaes Pellvik

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Insikten bakom kampanjen ”Dogcation”, som lanseras under torsdagen i Sverige, Norge, Danmark och Finland, bygger på att sällskapsdjur kan vara en riktig utmaning när man vill ut och resa. Idén föddes redan 2018 hos Vings systerbolag Spies, men både moderbolaget Thomas Cooks konkurs och coronapandemin kom emellan. 

– Men nu, tredje gången gillt, lanserar vi äntligen kampanjen i hela Norden. Egentligen är budskapet ännu mer aktuellt i dag, då det skrivs mycket i medierna om de tusentals coronahusdjur som tillkommit. Många har skaffat husdjur under pandemin utan att riktigt förstå vad det innebär, till exempel att det kan vara ett hinder för resande, säger Claes Pellvik, kommunikationschef på Ving. 

”Dogcation” kommer att gå främst i digitala kanaler, och inkluderar bland annat en tävling där man kan vinna ett resepresentkort och husdjurspassning, skräddarsydd efter husdjurets behov, så att man kan njuta av semestern med gott samvete. 

Presenterar kampanjen gör den norska hotellmagnaten Petter Stordalen, som i samband med Thomas Cooks konkurs blev ny delägare i Ving

– Petter Stordalen är en känd djurvän och har själv flera hundar. Det var inte svårt att få med honom på tåget, han tycker om lite annorlunda upptåg. Utmaningen var bara att få både hans och hans hundars kalendrar att synka, men efter lite logistik fick vi det på plats, säger Claes Pellvik. 

LÄS MER: Stordalen ledde Sveriges mest krisande bolag under pandemin – så hanterade han kommunikationen

Bakom kampanjen ligger den Köpenhamnsbaserade byrån Robert Boisen & Like Minded, som låg bakom den hyllade kampanjen ”Do it for Denmark” för Spies.

– De är kreativa själar, och vi gillade den här idén direkt. Nu i dessa tider, då det är trassligt i omvärlden, vill vi bjuda på innehåll med humor och glimten i ögat, säger Claes Pellvik och fortsätter:

– Vi får se hur det tas emot – beroende på responsen kanske vi får anledning att utvidga vårt produkterbjudande med hundresorts i anslutning till flygplatserna? 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev