tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Visit Stockholm uppmärksammar handbolls-VM med virtuell gurkburk

Publicerad: 23 januari 2023, 09:49

Under veckan inleds finalspelet i handbolls-VM, som spelas på Tele2 Arena i Stockholm. Visit Stockholm uppmärksammar det – med The Gurkburk Experience.

Ämnen i artikeln:

Handbolls-VMVisit SwedenNyheterKampanj

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Sveriges landslag är hittills obesegrade och nu närmar sig finalspelet i handbolls-VM. För att uppmärksamma VM väljer Visit Stockholm att hylla en legendarisk handbolls-metod: gurkburken. 

För den som inte har koll på handbollshistoria så uppfanns anfallsmetoden ”gurkburken” av förbundskaptenen Bengt Johansson. Gurkburken är en kombination av rörelse och passningar, som blev ett signum för handbollslandslaget. 

Gurkburken finns att se i augmenterad verklighet och om man lyckas pricka in rätt antal gurkor har man chansen att vinna biljetter till VM-finalen i handboll. 

– Tack vare ett fint samarbete med Gallerian och Globen Shopping av vi möjlighet att förstärka övrig kommunikation om evenemanget genom en aktivering av The Gurkburk Experience på plats inne i galleriorna. Vi ville göra något helt nytt med koppling till handbollen, och samtidigt synliggöra VM och vårt koncept Stockholm – city of handball supporters, säger Camilla Hagman, Visit Stockholm och Stockholms stad.

– Det är fantastiskt med ytterligare ett mästerskap i Sverige. Finalspelet och inramningen på Tele2 Arena kommer att bli något utöver det vanliga. Jag kommer självklart besöka The Gurkburk Experience, som är en av flera delar som Stockholms stad gör bra i förberedelsearbetet, säger Stefan Lövgren, vd på Svenska Handbollslandslaget AB.

Kampanjen har utvecklats tillsammans med Differ Agency.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Visit Stockholm

Camilla Hagman, projektledare VM/EM Stockholm

 

Differ Agency

Johan Gustafsson, ad

Jonas Bengtson, projektledare

Gustaf Jonshult, produktionsledare

Viktor Andersson, planner

Johan Angantyr, cd

 

Teknisk utveckling

Michael Ring, Sitback_Studios

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev