Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Voi satsar på ny leveranstjänst i samarbete med Gigstr

Publicerad: 8 april 2020, 09:08

Tillsammans med Gigstr lanserar Voi leveranstjänsten ”Voi it”.

Foto: Pressbild

Voi har drabbats hårt av coronakrisen och tvingats att pausa sin verksamhet i många städer. Nu går man samman med Gigstr och lanserar en ny leveranstjänst. Förhoppningen är att hitta ett sätt att nyttja parkerade elsparkcyklar och samtidigt skapa fler arbetstillfällen i krisen.


Ämnen i artikeln:

CoronavirusetVoi

Coronakrisen driver drabbade företag att hitta nya typer av samarbeten för att överleva. I Vois fall har coronautbrottet lett en ekonomisk kris som innebär att elscooterbolaget har stängt ner verksamheten i de flesta av de 40 städer där man är etablerade och sagt upp hundra personer. Tusentals Voi-scootrar står just nu outnyttjade på gatorna. 

Samtidigt har rekordstora varsel, även i kommunikationsbranschen, lett till att tusentals människor står utan jobb, parallellt med att många blödande verksamheter letar efter sätt att leverera sina produkter direkt till hushållen. 

Med det som bakgrund har Voi gått samman med gigbolaget Gigstr, som över en natt såg hur samtliga event-, retail- och säljuppdrag avbokades. Tillsammans lanserar man ”Voi it”, en tjänst för city-leveranser i Stockholm och Göteborg. Målet är att skapa fler arbetstillfällen, låta Vois elscootrar komma till användning och hjälpa matbutiker och andra verksamheter att möta den ökade efterfrågan på hemleveranser och bud.

LÄS MER: Meds och Gigstr i nytt samarbete – ”Telefonapoteket” ska hjälpa äldre handla online

– Kreativitet är nödens moder. Det som är så smart med detta är, bland annat, att handlaren får en extra resurs på plats och snabbt och utan utveckling kan komma igång med leveranser i närområdet. För varje resurs som bokas donerar vi dessutom en matlåda från en lokal restaurang till sjukvården. På så sätt skapar vi ett kretslopp av jobb, säger Rasmus Solholm, vd och grundare på Gigstr, i ett pressmeddelande. 

Kristina Hunter Nilsson, kommunikationschef på Voi, kommenterar: 

– Vi tror på att en hjälpsam approach just nu, och har på kort tid behövt ställa om verksamheten och hitta nya, innovativa sätt våra elsparkcyklar kan komma till användning. Samarbetet innebär att Gigstr står för arbetskraften och Voi står för ett säkert transportmedel för deras medarbetare. På så sätt kan vi tillsammans hjälpa fler butiker, matbutiker och budfirmor att möta den ökade efterfrågan på hemleveranser.

Amanda Törner (tjänstledig)

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

CoronavirusetVoi

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.