Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Volkswagen hämtar stockholmarnas granar

Publicerad: 19 januari 2021, 13:38

Anders ”Arga snickaren” Öfvergård, Kristin Kaspersen och Martin Stenmarck kommer de närmsta dagarna att för Volkswagens räkning köra stockholmarnas julgranar till värmeverket. Tanken är att rikta uppmärksamhet mot den nya elbilen ID.4.


Ämnen i artikeln:

Volkswagen

Den 13 januari inföll tjugondag Knut, dagen då julen officiellt är över. Traditionen går ända tillbaka till 1600-talet.

En del av traditionen är julgransplundringen och den efterföljande kasseringen av julgranen. Julgranen får inte slängas hur som helst och den som bara kastar ut den på gatan riskerar att bötfällas för nedskräpning, varför många städer sätter upp insamlingsplatser för granarna. 

I ett försök att rikta lite rampljus mot sin nya el-bil ID.4, och det faktum att den har dragkrok, kommer stockholmarna i år även att erbjudas hjälp av Volkswagen. I dag och imorgon kommer Anders ”Arga snickaren” Öfvergård, Kristin Kaspersen och Martin Stenmarck att köra runt i stan och hämta upp granar från de som vill få dem bortforslade. Den som är intresserad får betala 100 kronor, pengar som går direkt till Bris. Volkswagen själva ser även till att dubbla beloppet och skänker 200 kronor till organisationen för varje insamlad gran.

– Fossilfrihet i hela kedjan är viktig när fordonsindustrin nu elektrifieras. Julgranarna är ett symboliskt bidrag i omställningen till ett fossilfritt samhälle, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige i ett pressmeddelande.

Aktiveringen får sin slutkläm när granarna skeppas till förbränning, en förbränning som genererar el som mycket väl kan landa i en ID.4.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Volkswagen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.