Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Willys lanserar ”Fula fiskar” för att minska matsvinnet

Publicerad: 18 februari 2022, 13:51

Nord DDB har tagit fram hållbarhetskampanjen när Willys lanserar ny produktserie med räddad mat.


Ämnen i artikeln:

WillysHållbarhet

Matsvinn är en central utmaning för livsmedelsbranschen och en tredjedel av all mat som produceras globalt hamnar i soptunnan. Matvarukedjan Willys har under flera års tid arbetat aktivt för att minska matsvinnet. Tillsammans med Axfoods egna varumärke Garant har Willys arbetat med att hitta nya lösningar på området samarbeta mellan leverantörs- och butiksled.

Nu lanserar man gemensamt produkten Fula Fiskar, en svinnsmart produkt där man använder Garants sprödbakade torsk som sorteras ut, för att till exempel paneringen skavts av eller en bit har blivit ojämn. 

Nord DDB har tagit fram ett kreativt koncept för produktserien  och en stor kampanj som kommer synas med start i vecka åtta.

Bland annat har en reklamfilm producerats tillsammans med Giants & Toys som leker med det klassiska natur och fiskefilms-formatet. Kampanjen kommer också att synas brett i räckviddskanaler såväl som i sociala medier. Med kampanjen samarbetar varumärket med ett antal kända matprofiler som till exempel kocken Frida Ronge och matinspiratören Zeina Mourtada, som kommer att inspirera kring svinnsmart matlagning.

Produktseriens förpackningsdesign som är framtagen av systerbyrån Nord ID.

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Byråer

Reklambyrå: NORD DDB

Design: NORD ID

Mediebyrå: Bright Media Agency

Produktionsbolag: Giants & Toys

Regissör: Robert Nylund

Executive producent: Tilde Franzén

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

WillysHållbarhet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.