Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

WWF tar bort naturen från företagsloggor för att uppmärksamma världsnaturdagen

Publicerad: 3 mars 2022, 09:18

Tänk dig WWF-logotypen utan en panda, Duolingo utan uggla eller Naturskyddsföreningen utan sin falk. På världsnaturdagen gör WWF gemensam sak tillsammans med företag och organisationer världen över, och tar bort naturen från sina logotyper.


Ämnen i artikeln:

WWFNaturskyddsföreningenLogotypHållbarhet

Enligt Världsekonomiskt Forum är mer än 50 procent av världens bnp beroende av ett fungerande ekosystem. Samtidigt visar WWF:s senaste rapport Living Planet att populationen av vilda djur minskat med så mycket som 68 procent, och det går allt snabbare.

– Den snabba förlusten av natur ökar vår sårbarhet för pandemier, förvärrar klimatförändringar, och hotar både vår försörjning och den globala ekonomin. Att bevara naturen måste därför upp på allas radar – företags, regeringars och allmänhetens. Att ta bort naturens symboler i vår vardag är ett enkelt sätt att visa på hur tom och eländig vår värld kan bli om vi inte agerar, säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef på WWF Sverige.

Företag som vill delta uppmanas använda hashtaggen #WorldWithoutNature och ta bort allt naturrelaterat från sina logotyper. I Sverige deltar bland annat Svenskt Sigill, Havets hus, Kolmården och Apotea. Internationellt medverkar 125 aktörer, bland annat Carlsberg, fotbollsklubbarna Aston Villa och Wolverhampton Wonderers, och Duolingo.

– Naturen är en grundförutsättning för allas våra liv och verksamhet och att lyfta frågan om skydd av natur och djurarter känns självklart för oss, säger Pär Svärdson, som är vd på Apotea. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.