måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Xiaomi sponsrar svenska skicrosslandslaget

Publicerad: 14 december 2021, 13:31

Foto: Pressbild/Ski Team Sweden Skicross

Det svenska skicrosslandslaget inleder ett samarbete och sponsoravtal med Xiaomi med avsikt att lyfta sporten. I helgen syns den nya partnerloggan på dräkten under världscuptävlingen i Val Thorens.

Ämnen i artikeln:

Sponsring

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Enligt ett pressmeddelande kommer samarbetet med Xiaomi ge skicrosslandslaget ge bättre möjligheter att framhäva sin sport och skapa digitalt innehåll för att attrahera följare.

– Att få in en ny lagpartner som Xiaomi betyder mycket för oss. Dels får vi resurser för att kunna effektivisera våra träningsupplägg, men även en partner som långsiktigt kan hjälpa oss med verktyg och kunskap för att dokumentera verksamhetens vardag på ett bättre och djupare sätt, säger Eric Iljans, huvudtränare för Ski Team Sweden Skicross.

Sponsoravtalet med Skicrosslandslaget är det första större partnersamarbetet som företaget gör inom svensk idrott.  Premiären att visa upp det nya samarbetet blir under världscuptävlingen Cross Alps Tours i Val Thorens där Xiaomi logga syns på svenska lagdräkten.

Xiaomi utvecklar, producerar och säljer konsumentteknik. Bolaget skapade rubriker tidigare i år när USA anklagade bolaget för kopplingar till den kinesiska militären. USA backade senare om påståendet. I september tillkännegav det litauiska försvarets cybersäkerhetsavdelning att bolagets mobiltelefoner har inbyggda censurfunktioner och kan upptäcka ord och fraser som anses känsliga av den kinesiska regimen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev