lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Zeina är näst på tur i Hemköp-konceptet

Publicerad: 7 juli 2022, 08:48

Inom ramen för konceptet ”Från en matälskare till en annan” har Hemköp skapat inspiration och positionerat varumärket. Nu presenterar man nästa person som kommer stå i fokus för kampanjen: Zeina Mourtada.

Ämnen i artikeln:

NyheterHemköpFLXKampanjPR-kampanjReklamkampanjVarumärkeVarumärken

Alicia Price

alicia.price@resume.se


I dagsläget är det kocken Mathias Dahlgren som har synts på reklam under Hemköps koncept ”Från en matälskare till en annan”. Förutom honom har Tommy Myllämäki, Niklas Ekstedt, Markiz Tainton, systrarna Eisenman samt livstilsprofilen och författaren Martina Haag tidigare medverkat. Nu lämnas facklan över till nästa matprofil, och det blir Zeina Mourtada.

Hon driver bloggen Zeinas Kitchen, med tillhörande kanaler på sociala medier och har dessutom ett eget matvarumärke, samt har medverkat i tv. Zeinas recept kommer finnas på Hemköps hemsida, och det kommer också skapas veckomatsedlar som gör det enkelt att beställa hem alla ingredienser. 

– Det känns otroligt kul att inleda detta samarbete med Hemköp, inte bara för att de värnar om att visa på enkla, mångkulturella och prisvärda matalternativ - men även för att jag själv ofta handlar hos dem samt att de är ett av Sveriges starkaste varumärken. Jag hoppas att recepten som tagits fram kommer att vara uppskattade, säger Zeina Mourtada i ett pressmeddelande.

Samarbetet kommer lyftas från och med vecka 33 och synas i tv, sociala medier, i butiker och online samt höras i radio. 

– Vi har haft ett tätt samarbete med både Meta och Google när vi tagit fram vårt digitala content för våra kommande kampanjer och vi ser fram emot att följa upp resultatet av våra samarbeten, kommenterar Camilla Austad, varumärkeschef på Hemköp.

Kampanjen har skapats av Hemköps egen inhouse-avdelning, som de arbetat med sedan marknadschefen Ted Bergström tillträdde. Då berättade han för Resumé att han såg Hemköps varumärke var en oslipad diamant.

– Hemköp har stått för hög kvalitet, men man har inte pratat om vad vi har gjort och vad vi vill stå för tidigare. Det har varit väldigt mycket pris och produkt, inte lika mycket kommunikation kring mervärden och matglädje, sade han.

Produktionsbolag är FLX.

LÄS MER: Så byggde Hemköp en inhousebyrå – rullar ut nytt kommunikationskoncept 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Bild 1/2  

Arbetsgrupp

Camilla Austad, Chef Varumärke

Johanna Anderson, Projektledare

Mats Ivarsson, Copy

Anna Ander, Copy

Gabriella Frankander, AD

Marie Svanberg, Produktionsledare

Sandra Rosberg, Produktionsledare

Erika Gunnarsson, Social Media & Digital Content Specialist

Amanda Meijer, Formgivare

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev