tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Zlatan blir läromästare i Telias nya reklamfilm

Publicerad: 3 september 2021, 09:24

Telia har från och med den här säsongen rättigheterna till Champions League, en av världens största fotbollsturneringar och den mest prestigefyllda klubblagsturneringen. I en reklamfilm har Telia värvat Zlatan Ibrahimovic och Dejan Kulusevski för att fronta satsningen.

Ämnen i artikeln:

Zlatan IbrahimovićFotbollTeliaChampions League

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Dejan Kulusevski, som under gårdagens VM-kvalmatch mot Spanien imponerade stort, spelar till vardags i italienska storklubben Juventus. I Telias nya reklamfilm intar han rollen som Zlatans lärjunge – Zlatan spelar som bekant också i en italiensk storklubb, AC Milan. Båda lagen har höga förväntningar på sig inför Champions League, där svenska klubben Malmö FF också har kvalat in.

– Vi vill verkligen sätta den svenska prägeln med svenska stjärnor i Champions League, därför var det jättekul när både Juventus och Milan kvalificerade sig till turneringen för det innebar att vi kunde värva dessa två fotbollsikoner, säger Gina Azaric, marknadschef på Telia, i ett pressmeddelande.

Enligt henne är filmen inspirerad av den verkliga relationen som Zlatan och Dejan har, där man sporrar varandra och att Zlatan har en mentorsroll. I sociala medier har Zlatan länge dragit parallellen mellan sig själv och ett lejon, och den bilden använder man även i reklamfilmen.

– Det viktigaste i produktionen och hela samarbetet för oss är att det är på riktigt, en story och verklig upplevelse att erbjuda till våra tv-tittare och sportentusiaster. Därför är det väldigt mycket utifrån Zlatan och Dejan och vad de gör, vad de båda lever och brinner för samt passionen och kampen om trofén, avslutar Gina Azaric i pressmeddelandet.

Kampanjen är framtagen tillsammans med Forsman & Bodenfors.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupper

Arbetsgrupp F&B:

Jacob Nelson - Kreatör

Adam Ulvegärde - Kreatör

Sara Kling - Produktionsledare

Kalle Garmark - Designer

Jens Odelberg - Byråproducent

Jerk Zander - Projektledare

Patrick O’Neill - Projektledare

 

Arbetsgrupp Telia

Kristian Lundman - Head of Creative

Rebecca Madani - Marketing project manager

Linda Tylestedt - Head of Consumer Marketing

Gina Azaric - CMO

Per Carleö - SVP Group Brand

 

Produktionsbolag:

New Land - Produktionsbolag

Marcus Ibanez - Regissör

João de Botelho - Dop

Sophie Tamm Christensen - Executive producent

Caroline Sandberg - Producent

 

Nicke Cantarelli - Grade

Calle Budde Roos - Ljud

Freja Drakenberg - Musik

SWISS - Vfx

Stefan Ekman - Online

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev