Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

007 – med rätt att dricka öl

Publicerad: 4 april 2012, 13:03

James Bond-skådespelaren Daniel Craig har i rollen som Agent 007 inte bara rätt att döda längre, utan även dricka Heineken.

Foto: Pressbild.

En uppgörelse med öltillverkaren Heineken har fått James Bond att byta dryckesvanor. I kommande Bond-filmen Skyfall byter han ut sin sedvanliga martini mot en öl.


Ämnen i artikeln:

AdAgeJames BondWieden & KennedyHeineken

”Shaken not stirred”. Det har blivit en klassisk replik från James Bond.

Daniel  Craig, som spelar James Bond, har ingått en uppgörelse med Heineken,  enligt Adage. Denna innebär att man kör en global kampanj i samband med  att den nya Bond-filmen Skyfall lanseras.

Samarbetet innebär också att James Bond byter ut sin martini mot öl i åtminstone en scen av filmen, enligt Adage.

Heineken  har haft ett partnerskap med 007:s franchise-verksamhet i 15 år, men den  nya kampanjen är den största någonsin under den här perioden.

Wieden & Kennedy, Amsterdam, ligger bakom James Bond-kampanjen och den är regisserad av Fredrik Bond.

Heinekens  amerikanska marknadschef Lesya Lysyj anser att James Bond passar  öljätten som hand i handske och beskriver honom som: "symbolen för en  man av världen."

Heineken är det näst mest importerade ölet i USA  efter Corona, men Adage uppger att bolaget har haft svårt att växa på  den amerikanska marknaden under senare år.

Heinekens leveranser till USA sjönk med 2,9 procent under 2011, enligt Beer Marketers Insights.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.