Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

10 knäppa utmaningar för att få jobba med Old Spice

Publicerad: 30 Oktober 2012, 09:54

En av Old Spice-kampanjerna.

Wieden + Kennedy söker en social strateg till succékampanjen Old Spice och de gör det på ett annorlunda sätt där jobbsökaren måste lösa någon av tio olika sociala medie-utmaningar.


Ämnen i artikeln:

Old SpiceWieden + Kennedy

Old Spice-reklamen av Wieden+Kennedy är en av världens mesta  framgångsrika och mest prisade. Kampanjens hjälte Isaiah Mustafa har  blivit världskändis och startat en Hollywood-karriär.

Sedan dess har ett antal till karaktärer introducerats, som en sjöman och en björn, men de har inte lyckats få samma genomslag.

Nu söker Wieden + Kennedy en social strateg som kan vända trenden. Dock  måste den sökande göra en eller flera utmaningar först och sedan berätta  varför ens lösning på utmaningen var framgångsrik.

Utmaningarna är:

• Utmaning 1 - Skapa det bästa och mest originella Pinterest-kontot tillägnat sporten inline speed skating (EJ roller-hockey).

• Utmaning 2 - Skapa och skicka ett originellt innehåll på Reddit som sedan får flest röster under en enda vecka.

• Utmaning 3 - Skapa och ladda upp till Slideshare en originell djupgående analys av Ed Hardys sociala medie-ekosystem.

• Utmaning 4 - Få flest att bli vän med din mamma eller din pappa (eller  en föräldraliknande figur i ditt liv) på Facebook under en enda vecka.

• Utmaning 5 - Skapa ett nytt Twitter-konto och sedan använda den för  att få flest anhängare under en vecka med alla verb du vill, men endast  följande substantiv: "bluefudge", "hammerpants" och "greec yogurt".

• Utmaning 6 - Skapa en originell YouTube-video som sedan får flest spelningar under en vecka med detta skript ordagrant:
        #1: "Wait. What are you doing?"
        #2: "Trust me. This will be fine."
        #1: "Ok. Go ahead."

• Utmaning 7 - Få rekommendationer på LinkedIn från minst tre andra människor som försöker få det här jobbet.

• Utmaning 8 - Skapa det mest recenserade receptet på allrecipes.com  under en enda vecka med keso som en av ingredienserna. Recensionerna  behöver inte vara positiva.

• Utmaning 9 - Ladda upp flest bilder på din armhåla till Instagram.  Bilderna måste ha ditt ansikte i dem för att verifiera din identitet och  inkludera hashtagen #mypits.

• Utmaning 10 - Med hjälp av Quora, ge genomtänkta, meningsfulla svar på  så många Dream Catcher-relaterade frågor som möjligt under en enda  vecka.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Old SpiceWieden + Kennedy

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.