Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

10 knäppa utmaningar för att få jobba med Old Spice

Publicerad: 30 oktober 2012, 09:54

Wieden + Kennedy söker en social strateg till succékampanjen Old Spice och de gör det på ett annorlunda sätt där jobbsökaren måste lösa någon av tio olika sociala medie-utmaningar.


Ämnen i artikeln:

Old SpiceWieden+Kennedy

Old Spice-reklamen av Wieden+Kennedy är en av världens mesta  framgångsrika och mest prisade. Kampanjens hjälte Isaiah Mustafa har  blivit världskändis och startat en Hollywood-karriär.

Sedan dess har ett antal till karaktärer introducerats, som en sjöman och en björn, men de har inte lyckats få samma genomslag.

Nu söker Wieden + Kennedy en social strateg som kan vända trenden. Dock  måste den sökande göra en eller flera utmaningar först och sedan berätta  varför ens lösning på utmaningen var framgångsrik.

Utmaningarna är:

• Utmaning 1 - Skapa det bästa och mest originella Pinterest-kontot tillägnat sporten inline speed skating (EJ roller-hockey).

• Utmaning 2 - Skapa och skicka ett originellt innehåll på Reddit som sedan får flest röster under en enda vecka.

• Utmaning 3 - Skapa och ladda upp till Slideshare en originell djupgående analys av Ed Hardys sociala medie-ekosystem.

• Utmaning 4 - Få flest att bli vän med din mamma eller din pappa (eller  en föräldraliknande figur i ditt liv) på Facebook under en enda vecka.

• Utmaning 5 - Skapa ett nytt Twitter-konto och sedan använda den för  att få flest anhängare under en vecka med alla verb du vill, men endast  följande substantiv: "bluefudge", "hammerpants" och "greec yogurt".

• Utmaning 6 - Skapa en originell YouTube-video som sedan får flest spelningar under en vecka med detta skript ordagrant:
        #1: "Wait. What are you doing?"
        #2: "Trust me. This will be fine."
        #1: "Ok. Go ahead."

• Utmaning 7 - Få rekommendationer på LinkedIn från minst tre andra människor som försöker få det här jobbet.

• Utmaning 8 - Skapa det mest recenserade receptet på allrecipes.com  under en enda vecka med keso som en av ingredienserna. Recensionerna  behöver inte vara positiva.

• Utmaning 9 - Ladda upp flest bilder på din armhåla till Instagram.  Bilderna måste ha ditt ansikte i dem för att verifiera din identitet och  inkludera hashtagen #mypits.

• Utmaning 10 - Med hjälp av Quora, ge genomtänkta, meningsfulla svar på  så många Dream Catcher-relaterade frågor som möjligt under en enda  vecka.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Old SpiceWieden+Kennedy

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.