Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

100-wattaren blir dagsfest – men utan dagsfylla

Publicerad: 8 oktober 2015, 09:05

Ingen dagsfylla.

Foto: Colourbox/Montage.

Nu roddas det om och 100-wattaren läggs på en eftermiddag i stället för på kvällen. – Vi är övertygade om att det kommer att gå åt mycket kolsyrat vatten, säger Ulf Hermansson Samell, utbildnings- och eventchef på Sveriges Annonsörer, som arrangerar tävlingen tillsammans med Sveriges Kommunikationsbyråer.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Kommunikationsbyråer100-wattarenSveriges AnnonsörerUlf Hermansson Samell

Att 100-wattaren nu blir dagsfest säger Ulf Hermansson Samell är ett tecken i tiden.
– Nu för tiden vill man hinna med mycket och göra allt. Att ha dagsfester är en trend. En fredag eftermiddag passar väldigt bra för att träffa branschfolk och fira vinnarna, säger han.

Har ni blivit inspirerade av Out of Office?
– Vi har inspirerats av dagsfesttrenden – det gäller också privata arrangemang med 40- och 50-årsfester, till exempel. Nu för tiden får man kalasinbjudningar om dagsfest också.

Så det har inget med budget att göra?
– Nej, rent ekonomiskt blir det ingen skillnad – det är ändå samma saker som behöver fixas med tekniken och riggas upp.

Det brukar ju flöda en del alkohol under de här tillställningarna. Hur blir det nu?
– Det är upp till de som kommer. Vi är övertygade om att det kommer att gå åt mer kolsyrat vatten i stället.

Så det blir ingen dagsfylla?
– Nu är inte 100-wattaren ett sådant party. Det handlar ju mycket om case och bli inspirerad kring hur kommunikation fungerar.

Om 100-wattaren även fortsättningsvis kommer att ligga under dagtid är för tidigt att säga, enligt Ulf Hermansson Samell. Men han meddelar att flytten hittills har mottagits positivt.
– Vi har självklart kollat av intresset för att byta tid innan. Responsen blev otroligt positiv. Folk blir glada och tycker att det passar väldigt bra, eftersom de vill ha både och: Hinna med jobbet och få ihop det ständiga livspusslet.

100-wattaren är tävlingen som belönar effektiv reklam. I år kommer den att hållas den 4 december och startar klockan 12.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.