Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

13 miljoner – per delägare

Publicerad: 15 april 2013, 11:55

Honestys vd, Walter Naeslund.

Foto: Resumé.

Resumé har i omgångar beskrivit hur Honesty gör mångmiljonvinster och samtidigt gör sig av med personal. Resumé kan nu berätta att Honesty-delägarna Walter Naeslund, Petrus Kukulski och Martin Marklund redovisar ett resultat på 13,4 miljoner kronor per person i sina privata bolag för år 2012: – Det är en bokföringsteknisk sak där vi plockade tillbaka ett delägarskap över ett bokslut. Vi ville ha livrem och hängslen på att vi inte hade sålt aktierna till underpris, säger Walter Naeslund, vd och delägare på Honesty.


Ämnen i artikeln:

HonestyWalter Naeslund

Snabbväxande Honesty redovisade ett resultat efter finansiella poster, finansnetto, på 8,1 miljoner kronor för det senaste räkenskapsåret – byrån har brutet räkenskapsår. Byrån har gjort sammanlagt cirka 20 miljoner kronor i vinst under senaste tre åren.

Resumé kan nu berätta att Honesty-delägarna rapporterar en vinst på 13,4 miljoner kronor vardera i sina privata bolag – Walter Naeslund AB, Peut AB (Petrus Kukulski) och Martin Marklund AB.  Den siste Honesty-delägaren Emil Clase har också upprättat ett privat bolag under 2011 – E Clase AB.
Han har dock inte hunnit rapportera in sitt bokslut ännu.
Honestys vd, tillika delägare, Walter Naeslund uppger att det finns en enkel förklaring till vad som ser ut som rena rama guldregnet för 2012:

– Vi plockade in en delägare, men kom efter ett par månader överens om att köpa tillbaka aktierna och jobba med fasta arvoden i stället. Vi ville veta att vi körde 110 procent schysst och inte råkade sälja aktierna till underpris. Det är alltid svårt att göra en korrekt värdering av ett kunskapsföretag, säger han.

Han berättar också att Pricewaterhousecoopers var inblandat för att sköta transaktionen – allt för att det skulle gå rätt till:

– Det är egentligen lite paradoxalt. Vi har försökt göra affären så korrekt som det bara går, men min ärlighet verkar få mig i trubbel eftersom det hela nu uppmärksammas. Men det är ändå Honesty som bolaget kallas och då måste vi ju leva som vi lär, säger Walter Naeslund.

Det ser ut som att ni har slagit vinstrekord under året?
– Ja, vi skrattade lite då vi satt med årsredovisningarna. Det ser verkligen ut som att vi har blivit jätterika, men vi har inte gjort några andra vinster än de som har rapporterats hos Honesty AB, säger Walter Naeslund.

Han uppger också att han hellre ägnar all energi åt kunderna än att använda sig av avancerade skatteupplägg med ekonomiska föreningar och liknande. Han uppger också att Honestys delägarkvartett använt sig av exakt de räntor som Skattemyndigheten rekommenderar:
– Vi vill inte befinna oss i samma situation andra byråer gör med sina avancerade skatteupplägg just nu. Jag vet att det spekuleras i uppköp. Vi ser en internationell affär som en möjlighet av flera. Och om så ska bli fallet måste ju allt vara 100 procent schysst, säger Walter Naeslund.

För ni sådana diskussioner just nu?
– Jag vill varken säga ja eller nej. Om vi förde sådana diskussioner skulle jag inte kunna berätta om det, säger Walter Naeslund.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

HonestyWalter Naeslund

Dela artikeln: