Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

15 gubbar i pussyhats – Byggnads hånas för sin kampanj

Publicerad: 8 mars 2017, 09:45

Foto: Pressbild

Idag uppmärksammar fackförbundet Byggnads styrelse Internationella kvinnodagen genom att sätta på sig pussy-hats. Kampanjen har dock mött kritik då bilden visar en styrelse med enbart män.


Ämnen i artikeln:

ByggnadsInternationella KvinnodagenReklam

"Vi vet att det fortfarande finns de som anser att kvinnor är mindre välkomna i arbetslivet". Så inleds det pressmeddelande som skickades ut i samband med att kampanjen lanserades. För att lyfta kvinnlig diskriminering på arbetsmarkanden bär Byggnads styrelse idag så kallade "pussy-hats". Den stickade pussy-haten blev för en tid sedan en symbol i kampen för människors lika värde och jämställdhet, speciellt uppmärksammad efter att Donald Trump tillträtt som amerikansk president.

Kampanjen möts nu av både frågor och hån i sociala medier. Många lyfter det ironiska i att styrelsen består av enbart män. Styrelsen är dock medvetna om problemet och skriver i en debattartikel på SVT Opinion:

"Det händer att vi blir kritiserade för att vi är hundra procent män i Byggnads styrelse. Vi önskar att det vore annorlunda, men faktum är att vi jobbar i en av Sveriges minst jämställda branscher. Av 100 byggjobbare är 99 män. Vi ÄR ett gäng vita, medelålders män. Men vi har i alla fall rosa mössor på oss”.

Här är ett axplock av den kritik som kampanjen mött:

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.