Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

27 nya byråer slåss om årets 100-wattare

Publicerad: 17 september 2013, 06:47

Foto: Jonas Borg.

Sveriges Annonsörers effekttävling, 100-Wattaren, har fått hela 97 byråer som tävlar om 18 pokaler. Detta är en kraftig ökning i förhållande till förra året – då 69 byråer slogs om att vinna. Hela 27 nya byårer tävlar i år.


Ämnen i artikeln:

Jannice Borekull

– Vi är mycket nöjda med att fler bidrag, fler  reklamcase och framför allt flera nya byråer tillkommit i år, säger  Jannice Borekull, chef för utbildningar och event på Sveriges Annonsörer  i en kommentar.

100-Wattaren belönar kreativ reklam som ger effekt.   Tävlingen arrangeras av Sveriges Annonsörer, vilka nu har fått in 97  byråer som slåss om pokalerna. Av dessa är 27 nya byråer.

Sveriges Annonsörer har visserligen  minskat antalet pokaler från 31 till 18 pokaler i år, men tävlingsviljan  har uppenbarligen inte påverkats negativt eftersom 97  byråer är rekord – förra året slogs 69 byråer om pokalerna.

Bidragen  belönas av en jury som består av 60 personer från olika  branschdiscipliner.

Juryn får naturligtvis fler bidrag att bedöma på grund av  den ökade anstormningen.

– Men det handlar förstås inte bara om  kvantitet. Förhoppningsvis har även kvaliteten på bidragen blivit  bättre, men det återstår för juryn att avgöra, säger Jannice Borekull i  en kommentar.

100-Wattaren har fått in totalt 185 bidrag, 163 unika case och 138 tävlande annonsörer (vilket är tolv fler än 2012).

Priserna delas ut i valörerna 50, 75 och 100 Watt.

Nomeringarna offentliggörs den 1 oktober i samband med den klassiska nomineringsvernissagen.

Vinnarna utses i samband med 100-Wattsfesten på Cirkus i Stockholm den 23 oktober.

100-Wattaren  har funnits sedan 1990 och har sex kategorier: Konsument,  Producent, Ideellt, Smart, Internationellt och Långsiktigt.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Jannice Borekull

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.