Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

3 miljoner till Naked-ägarna

Publicerad: 15 maj 2012, 12:58

Johan Falk och Fredrik Svensson ligger bakom Naked i Sverige.

Foto: Björn Elgstrand

Naked visar en nettomsättning på 53 miljoner kronor för sitt förlängda bokslut för den 1 januari 2010-30 juni 2011 (18 månader). Detta är en klar ökning jämfört med förra bokslutet där nettoomsättningen landade på 10,6 miljoner kronor för den 21 november 2008-31 december 2009 (13 månader) - detta är inte fullt jämförbart eftersom bokslutens längd skiljer sig åt. Naked-ägarna får en utdelning på 3 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Naked

Nakeds kostnader ökade kraftigt från 9,4 miljoner kronor till hela 44  miljoner kronor, men här står hela 26 miljoner kronor för inköp för  kundens räkning.

I och med att bolaget mer än fördubblat  antalet anställda från 3-8 personer ökade också personalkostnaderna från  nära 3,9 miljoner kronor till 12,4 miljoner kronor.

Ersättning till styrelse och vd ökade från drygt 1 miljoner kronor till cirka 1,5 miljoner kronor.

Resultatet  efter finansiella poster, det vill säga finansnettot, gick från 1,4 till  8,7 miljoner kronor. Perioderna är alltså inte fullt jämförbara:
– Att vi har två förlängda räkenskapsår beror på att vår ägare Photon ville att vi skulle komma i fas med hur övriga gruppen rapporterade. Ett nätverk har många fördelar, men en nackdel kan ibland vara att man måste anpassa sig till det som gäller inom hela nätverket, säger Fredrik Svensson, medgrundare av Naked.

Naked  i Sverige ägs till 100 procent av Naked Communications AS i  Norge.  Naked ingår i sin tur i den australiensiska gruppen Photon.

Naked i Sverige grundades av Starcom-avhopparna Johan Falk och Fredrik Svensson 2008.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Naked

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.