Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

32-timmarsveckor över på Leon

Publicerad: 5 juni 2012, 09:52

Norrköpings-baserade B2B-byrån Leon blir av med tre personer. Avhoppen kom under samma period som byrån införde 32-timmarsveckor:
– De ska starta egen byrå och jag vet inte om det är en effekt att vi tvingades införa 32-timmarsveckor för tre månader sedan, säger Stefan Malmkvist, vd på Leon.


Ämnen i artikeln:

Leon

Tre personer har sagt upp sig samtidigt på Leon – en copywriter, en ad och en projektledare. Trion ska starta egen byrå.

Leons vd Stefan Malmkvist ser ingen dramatik med avhoppen:
– Vi önskar dem lycka till, säger han.

Leon  har cirka 50 anställda och tvingades införa 32-timmarsveckor för  personalen för tre månader sedan.

Förklaringen är att tre storkunder  minskade volymerna på en och samma gång – Scania, Siemens och Schneider  Electric:
– Det berodde på finanskrisen, men alla i personalen  ställde upp och i med att vi kunde behålla vår bredd och kompetens  tappade vi inga kunder under den här perioden, säger Stefan Malmkvist.

Från och med den 1 juni är 32-timmarveckorna över. Inte minst för att Leon även har fått in nya kunder som SSAB och Transportstyrelsen:
–  De gamla kunderna kör med full spruta och i och med att vi även har  fått in nya kunder har vi nästan för mycket att göra, säger Stefan  Malmkvist.

Personerna som har valt att lämna byrån har jobbat där  4-5 år, men Stefan Malmkvist uppger att Leon redan har hunnit hitta en  ny copywriter:
– Jag vet inte om de som nu lämnar oss gör det på  grund av våra 32-timmarsveckor, men det är klart att man som anställd kan börja  fundera i ett sådant läge, säger han.

Han förklarar också att byrån har en lista med 15-tal ad:ar som tidigare har sökt jobb på Leon.

Han berättar också att Leon precis har gått ett globalt kontrakt med Schneider Electric där man jobbar direkt mot USA.

Leon omsatte 45 miljoner kronor 2011 och hade ett finansnetto på 3 miljoner kronor samma år. 80 procent av uppdragen sker på engelska.

Vad har ni för personalomsättning?
– Vi befinner oss ju på landsorten så vi har haft en låg personalomsättning genom åren, säger Stefan Malmkvist.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Leon

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.