Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

50 år gamla reklamen som nu blivit viral

Publicerad: 11 mars 2016, 12:16

Det 52 år gamla klippet har fått nytt liv på nätet.

Foto: Skärmdump

Amerikaner dammar av och sprider svartvita argument mot Trump, hela vägen från 1960-talet.


Ämnen i artikeln:

Presidentvalet 2016ViraltReklam

En reklamfilm som spelades in för demokraternas kandidat Lyndon B Johnson när han mötte ultra-konservative Barry Goldwater i presidentvalet 1964. I det svartvita filmklippet håller en skådespelare en monolog om hur han alltid varit republikan, men att Goldwater får honom att tveka. I en av replikerna säger skådespelaren:

– Den här mannen skrämmer mig. Så många män med underliga idéer jobbar för Goldwater. Du kommer att höra mycket om vad de här killarna är emot. De verkar vara emot nästan allting. Men vad är de för?

Klippet, som går under namnet ”Confession of a Republican”, och citat från reklamen sprider sig nu på Twitter och Facebook tillsammans med kommentarer som ”läskigt likt hur jag känner mig nu” och ”Ändra tid och namn och han pratar om Donald Trump”.

Enligt Adweek började klippet cirkulera efter att Quartz lagt upp en ny version. Sedan dess har klippet visats över 11 miljoner gånger bara på Facebook.

Lyndon Johnson vann valet 1964 med rekordhöga siffror. Ifall det berodde på den lyckade reklamkampanjen eller på att hans föregångare John F Kennedy blivit mördad året innan är svårt att säga.

Sanna Wolf-Watz

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.