Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

78-årig modell i Acne Studios nya kampanj

Publicerad: 13 juni 2017, 14:19

Veruschka von Lehndorff dominerade den internationella modescenen under 60- och 70-talet. Nu gör hon comeback i en kampanj för Acne Studios.


Ämnen i artikeln:

ModeReklambyråerAcne

Förra året gjorde Åhléns en kampanj med seniora modeller för att bryta mot åldersdiskrimineringen i modevärlden. Nu har det svenska klädmärket Acne Studios gjort en kampanj med den 78-åriga modellen Veruschka von Lehndorff i huvudrollen. I ett flertal bilder presenterar hon bolagets resortkollektion för 2018.

– Den här kollektionen består av Acnes Studios arketyper, det är ikoniskt och äkta, så jag ville arbeta med en ikonisk modell. Vi bad Veruschka välja sina egna favoriter från kollektionen och det var fantastiskt att se den här kvinnan arbeta med sådan spontanitet, säger den kreativa chefen Jonny Johansson till SvD Perfect Guide.

Veruschka von Lehndorff – eller Vera Gräfin von Lehndorff-Steinort som hon egentligen heter – föddes på ett gigantiskt gods i Kaliningrad. Fadern var aktiv i den tyska motståndsrörelsen och avrättades efter att han försökt mörda Adolf Hitler. Vid fem års ålder blev hon hemlös och vid 20 års ålder upptäcktes hon som modell. Fotografen Richard Avedon kallade henne "världens vackraste kvinna" enligt Perfect Guide.

Ämnen i artikeln:

ModeReklambyråerAcne

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.