Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

A-com avvecklar Trackster

Publicerad: 24 november 2011, 07:38

Martin Hultqvist.

Foto: Johan Kindbom.

A-com meddelar i dag att man planerar en avveckling av Trackster. Personalen har varslats om uppsägning.


I maj skulle A-com slå samman Nerell More Wunderman och Trackster men samarbetet sprack då Wunderman hade planer på egen verksamhet i Sverige. I augusti stod det klart att Nerell läggs då ned.

I dag meddelar A-com att man planerar att avveckla RM-byrån Trackster. Personalen har varslats om uppsägning.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att avvecklingen medför en nedskrivning av goodwill på 7,6 MSEK samt nedskrivning av aktier i dotterbolag om 9,7 MSEK. Förlusten har realiserats under kvartal tre och är inte kassaflödespåverkande.

Samtidigt presenterar i dag koncernen sin kvartalsrapport för det tredje kvartalet. Netoomsättningen uppgick till 29,9 (33,1) MSEK. Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar uppgick till -26,3 (0,3) MSEK. Byråintäkten landade på 30,3 (21,2) MSEK.

Koncernchefen och vd:n Martin Hultqvist i en kommentar:

– Efter ett år som VD i A-Com kan jag konstatera att vi kommit till ett läge där vi nu har en kärna av bolag som levererar positiva resultat.

Han fortsätter:

– Omdaningen har varit betydligt svårare än vad jag trodde när jag tillträdde. Under kvartal 3 har vi fortsatt att avveckla de enheter som inte uppvisat lönsamhet eller som inte passar i den struktur vi vill bygga upp.  Vi har tidigare meddelat att verksamheten i Wunderman avvecklas och vi planerar att göra detsamma med Trackster. Vi har också kommit överens om att avyttra vår andel i BlueCarrot.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.