Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

A-Com fortsätter tappa

Publicerad: 26 augusti 2010, 10:27

A-Com gör en förlust på 11,1 miljoner för årets första halvår. Därmed fortsätter koncernen att tappa pengar i samma takt som under årets första kvartal när resultatet var -6,6 miljoner kronor.


Första halvårets resultat på -11,1 miljoner är dock en förbättring jämfört med samma period ifjol då A-Com-koncernens resultat blev -19,8 miljoner. Men sedan dess har bolaget gjort sig av med stora delar av verksamheten, bland annat har hela den norska delen sålts, och omsättningen har sjunkit från 189 miljoner till 79,1.

Andra kvartalets förlust på 6,6 miljoner ligger i linje med fjolårsresultatet på  6,6 mkr. Omsättning för den perioden har däremot sjunkit  från 93,6 till 39,3 miljoner.

I april tillträdde A-Coms nya vd Mats Ohlsson, som genast satt tänderna i uppdraget att få A-Com till ett lönsamt bolag. Sedan dess har A-Com organiserat om sin verksamhet i tre affärsområden: advertising, CRM och retail. Syftet med det är, enligt årsredovisningen att: ”inom ramen för respektive affärsområde spetsa erbjudanden till våra kunder samt att förenkla samarbete mellan bolagen”.

Men man vänder inte koncern över en natt, inte heller på fyra månader. I sin kommentar i årsredovisningen skriver vd Mats Ohlsson:
”Det tar tid att vända ett bolag från förlust till vinst. I detta krävande arbete är det viktigt att få kvitto på att vi gör rätt saker. Jag upplever att vi har fått ett par av dessa kvitton (…) vi är ändå försiktigt positiva inför hösten. Om vi under våren arbetat intensivt med kostnadssidan kommer huvudfokus framöver vara att intensifiera försäljningen för att skapa tillväxt.”

På bolagsstämman i augusti beslutades om en nyemission på drygt 15 miljoner. Och den här gången vänder sig styrelsen inte till de existerande ägarna  och ber om pengar utan till de anställda i dotterbolagen.

Läs även en analys av A-Coms situation på Börssidan i dagens utgåva av Resumé.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.