Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

A-Com köper två byråer

Publicerad: 8 september 2010, 12:28

A-Com ökar sitt CRM-erbjudande. Koncernen köper upp det delägda dotterbolaget Action Base och köper nystartade bolaget Resight. Affären är värd 13,5 miljoner.


Ämnen i artikeln:

A-Com

Det är A-Coms affärsområde CRM som växer. Dels genom att koncernen köper upp hela Action Base, som den tidigare ägt till 65 procent, dels genom att A-Com köper Resight, ett beslutsstöds- och CRM-företag, som startade under krisåret 2009. Bolaget har ett tjugotal medarbetare och kunder som Boxer och Folksam.

– Tillsammans skapar bolagen en unik helhetslösning inom crm som inte finns på marknaden idag, säger Martin Hultqvist, vice cd för A-Com och affärsområdesansvarig för CRM, i ett pressmeddelande.

Hultqvist är optimistisk inför framtiden:

– Målsättningen är en offensiv tillväxt om 25 procent om året de närmaste tre åren. Redan nu ser vi att den befintliga omsättningen för affärsområdet växer med 30-35 miljoner under 2011, under samma period räknar vi med att resultatet påverkas positivt med 5 miljoner, säger han.

Action Base köps med nyemitterade A-Com-aktier till ett värde av 3,5 miljoner. Även Resight köps med nytryckta A-Com-aktier som värderas till 10 miljoner.

– Under A-Coms paraply är vi övertygade om att vi kan fortsätta växa, säger Per Sundberg, en av grundarna till Resight. Köpen är villkorade av att en extra bolagsstämma i slutet av oktober
godkänner affärerna.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

A-Com

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.