Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

A-Com lämnar börsen

Publicerad: 23 november 2012, 09:27

Reklamkoncernen säger farväl till Nasdaq OMX. Kostnaderna kan inte längre motiveras. Samtidigt minskar de sina förluster under det tredje kvartalet.


Ämnen i artikeln:

A-ComLocomotiv

A-Com har länge fört en tynande tillvaro på Stockholmsbörsen. Nu har bolaget beslutat sig för att avnotera sig från Nasdaq OMX. Aktien kommer i fortsättningen att kunna handlas på Mangoldlistan.

"Bakgrunden är att vi anser att bolaget är alltför litet för att motivera kostnaden för att ligga på börsen. Våra aktieägare kommer istället att erbjudas en alternativ marknadsplats och våra dotterbolag kommer att fortsätta sin verksamhet som tidigare" skriver vd Martin Hultqvist i kvartalsrapporten.

Han skriver vidare att resultatet för det tredje kvartalet blev sämre än förväntat. Nettoomsättningen sjönk till 22,7 (29,9) miljoner kronor, men rörelseresultatet efter av- och nedskrivningar förbättrades till -7,2 (-26,5) miljoner kronor.

Under 2012 har verksamheterna i Nerell More Wunderman, Trackster och Blue Carrot försvunnit ur A-Com. Dessutom har reklambyrån Wiley Y&R skrotats och delvis införlivats i den relativt nyinköpta byrån Locomtiv, vilket Resumé tidigare har skrivit om.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

A-ComLocomotiv

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.