Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

A-Coms vd hoppar av

Publicerad: 27 mars 2009, 07:52

A-Coms vd Fredrik Sandelin lämnar bolaget på årsstämman. Samtidigt beslutar bolaget om en omstrukturering och nyemission. Dessutom säljs byråerna Bizkit och Wisely tillbaka till grundarna.

Ämnen i artikeln:

WiselyA-ComBizkit Wisely

TR

Tobias Rydergren


A-Coms vd Fredrik Sandlein hoppar av.

A-Com ska ännu en gång omstruktureras och behöver åter pengar från ägarna. Till att börja med ska de centrala kostnaderna sänkas med 20 miljoner kronor till 7,5 miljoner kronor.

Byråerna Wisely och Bizkit säljs vilket ger A-Com en förbättrad ekonomi med 26 miljoner kronor.
– Vi skiljs med A-com som riktigt bra kompisar. Det är skillnad på att vara tjänsteman och entreprenör och nu är vi tillbaka igen som entreprenörer. Det känns bra säger Johan Eidmann vd på Bizkit i en kommentar.

Affären med Bizkit och Wisely är komplicerad. När A-Com köpte byråerna blev Johan Eidmann och Peter Arnesson storägare i börsbolaget. Wisely, ägs till hälften av A-Com och till hälften av Kenneth Danielsson. A-Coms halva avyttras nu till Bizkit AB. Aktierna i Bizkit avyttras sedan till bolaget Pajen AB, som ägs av Peter Arnesson och Johan Eidmann. Samtidigt river A-Com den skuld på 26 miljoner kronor som bolaget haft sedan fövärvet av A-Com. Affären blir bra för de två mediebyråentreprenörerna, men sämre för A-Com som gör en reaförlust på 27 miljoner kronor.

Johan Eidmann och Peter Arnesson har dock inga stora aktieposter kvar i A-Com i dagsläget.
– Vi har sålt det mesta. En del aktier har vi kvar men det ser vi som en investring, inget som vi har för att utöva något inflytande.

Men det räcker inte bolaget behöver även göra en nyemission för att ta in 30,7 miljoner kronor. Den är garanterad skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget meddelar också att vd Fredrik Sandelin slutar i samband med årsstämman den 25:e maj. Han har varit vd för A-Com i sju år.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev