Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Abercrombie & Fitch blir Attractive & Fat

Publicerad: 22 maj 2013, 14:32

Jes M. Baker

Foto: Liora K Photography

För bloggaren Jes M. Baker var ursäkten från Abercrombie & Fitch inte tillräcklig. Därför tar hon själv nu initiativet till en motaktion i bildform, för kvinnliga former.


I en tidigare artikel har Resumé  skrivit om kontroversiella uttalanden från Mike Jeffries, vd för klädmärket Abercrombie & Fitch, samt om inlägget på Facebook där vd:n ber om ursäkt för sina stötande ordval och att oattraktiva människor inte borde bära A&F-kläder.

Ursäkten kom efter att en kampanjfilm mot klädmärkets värderingar publicerats på nätet av en filmproducent från Los Angeles.

En av de som fortfarande är frustrerad över vd:ns uttalanden är bloggaren Jes M. Baker, som valt att göra en egen motaktion tillsammans med bland andra Liora K Photography. Den består av bilder med fokus på henne själv som kvinnlig modell av storleken större, poserande i t-shirts från Abercrombie & Fitch. Bildrubrikerna lyder "Attractive & Fat".

Jes M. Baker har publicerat bilderna på sin blogg The Militant Baker tillsammans med ett personligt brev av kritisk karaktär, riktat till Abercrombie & Fitch's vd. Bland annat skriver hon "Jag utmanar separationen av attraktiv och fet, och hävdar att det är en fungerande kombination oavsett vad du tycker."

Tidningen The Huffington Post hyllar aktionen och menar att de satiriska bilderna fångar upp diskursen kring Mike Jeffries uttalanden på ett bra sätt.

Linda Myrin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.