onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Absolut hyllar fri kärlek i ny print-kampanj

Publicerad: 28 juli 2017, 09:47

I samband med 50-årsfirandet av Storbrittaniens avkriminaliserande av homosexualitet släpper Absolut två kampanjer för att hylla fri kärlek.

Ämnen i artikeln:

HBTQAbsolut VodkaReklam

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


På måndag inleds Pride-veckan i Stockholm och flera svenska aktörer har redan släppt kampanjer relaterade till veckan. I dag är det också 50 år sedan Storbrittanien tog beslutet av avkriminalisera homosexualitet, en lagstiftning som fortfarande är en realitet i 72 länder världen över.

I en ny print/Snapchat-kampanj från BBH London väljer spritvarumärket Absolut att fira 50-årsdagen genom att donera ett pund till organisationen Stonewall för varje gång det nya "Kiss with pride"-filtret används. Stonewall arbetar för stärka HBTQ-personers rättigheter världen över.

Bilderna är tagna av fotografen Sam Bradley och visar personer som bor i länder där en kyss mellan två homo- eller transexuella fortfarande är straffbart.

– Jag drogs direkt till Kiss with pride-kampanjen eftersom att idén är så enkel. Jag kände direkt att jag ville vara involverad. Det är väldigt ovanligt med syftesdrivna reklamkampanjer som känns genuina men det här kändes verkligen helt naturligt, berättar Bradley för AdWeek.

För tre veckor sedan lanserade

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev