Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Absolut hyllar fri kärlek i ny print-kampanj

Publicerad: 28 juli 2017, 09:47

I samband med 50-årsfirandet av Storbrittaniens avkriminaliserande av homosexualitet släpper Absolut två kampanjer för att hylla fri kärlek.


Ämnen i artikeln:

HBTQAbsolut VodkaReklam

På måndag inleds Pride-veckan i Stockholm och flera svenska aktörer har redan släppt kampanjer relaterade till veckan. I dag är det också 50 år sedan Storbrittanien tog beslutet av avkriminalisera homosexualitet, en lagstiftning som fortfarande är en realitet i 72 länder världen över.

I en ny print/Snapchat-kampanj från BBH London väljer spritvarumärket Absolut att fira 50-årsdagen genom att donera ett pund till organisationen Stonewall för varje gång det nya "Kiss with pride"-filtret används. Stonewall arbetar för stärka HBTQ-personers rättigheter världen över.

Bilderna är tagna av fotografen Sam Bradley och visar personer som bor i länder där en kyss mellan två homo- eller transexuella fortfarande är straffbart.

– Jag drogs direkt till Kiss with pride-kampanjen eftersom att idén är så enkel. Jag kände direkt att jag ville vara involverad. Det är väldigt ovanligt med syftesdrivna reklamkampanjer som känns genuina men det här kändes verkligen helt naturligt, berättar Bradley för AdWeek.

För tre veckor sedan lanserade

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

HBTQAbsolut VodkaReklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.