Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Acne fräschar upp SKTF

Publicerad: 23 mars 2011, 16:17

Fackförbundet SKTF tar Acne till hjälp för att omprofilera hela organisationen. Den 2 september i höst ska hela förbundet ömsa skinn: nytt namn, ny grafisk profil och framför allt en rad förändringar för att finnas närmare medlemmarna.


Ämnen i artikeln:

Acne

truetrue2020-03-02T17:15

Elin Bäckman, Acne Advertising, har varit bollplank i förändrings­arbetet.

SKTF heter i dag bara SKTF. Tidigare stod det för Svenska kommunaltjänste­mannaförbundet, men det är sedan länge passerat.
– I dag har vi medlemmar även i privata bolag, så förra året tog kongressen beslut om att byta namn, säger ­Karin Ottosson, kommunikationschef på SKTF.

Förbundet har haft en tävling bland medlemmarna om nytt namn. Vad det blir ­avslöjas på 75-årsjubileet den 2 september.
– Vi jobbar intensivt med ett större förändringsarbete just nu. Vi har tappat medlemmar länge, och måste bli mer relevanta för medlemmarna. Namnbytet är ett litet led i förändringsprocessen.

Två reklamprofiler har ­varit med under hela förändringsprocessen. En av dem är reklamlegendaren Rolf Skjölde­brand, som på 90-talet låg bakom lanseringen av stiftelsen Non Violence.
– Rolf har vi jobbat med i flera år och han och Elin Bäckman (på Acne Advertising) har varit våra bollplank under arbetet. Och uppdraget att göra vår nya design vanns av Acne Art, säger ­Karin ­Ottosson.

SKTF har även tidigare jobbat med Acne, som också är byrån bakom TCO-förbundens fleråriga kampanj facket­förändras.nu, där SKTF är ett av de deltagande förbunden.

Hur omprofileringen ska gå till funderar SKTF på som bäst. Hur stor budgeten för kampanjen blir är heller inte klart.

Men SKTF räknar med att själva namnbytet kommer att kosta mellan 10 och 13 miljoner kronor förutom marknadsföringskampanjen i samband med införandet.

Nordmark ny TCO-bas?
Möjligen kan TCO:s kongress i maj i vår ändra förutsättningarna inför det nya SKTF. SKTF:s ordförande Eva Nordmark hör till dem som lanseras som ny TCO-ordförande efter avgående Sture Nordh.
– Det vore synd för oss. Eva har varit oerhört drivande­ i vårt förändringsarbete, säger Karin Ottosson.

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Acne

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.