måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Acne-grundarens VM-spel – en succé

Publicerad: 12 juni 2014, 13:48

Adam Spingfeldt och Copabets logotyp

Copabet är ett socialt spel där användaren tittar alla VM:s matcher och utmanar sina vänner. Spelet skapades Adam Springfeldt, Martin Sjöström och Max Ahlborn, som jobbade tillsammans på Acne i början av 2000-talet. Inför kvällens avspark har Copabet över 10 000 användare. – Vi ger VM socialt liv, säger Adam Springfeldt till Resumé.

Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VM 2014AcneMax Ahlborn

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Spelet som är gratis går ut på att användarna tippar alla matcher i VM i Fotboll och sedan utmanar dina vänner i genom att skapa en egen grupp. På så sätt skapas unika odds som bestäms efter hur gruppens deltagare tippar.

Det gör att deltagarna inte tävlar inte mot Copabet – utan mot vännerna.

Ggrundarna har utvecklat och finslipat på spelidén under varje mästerskap. Under Fotbolls-EM 2012 hade spelet drygt 500 användare. Inför Fotbolls-VM i Brasilien som kickar igång i kväll har Adam Spingfeldt, Max Ahlborn och Martin Sjöström lyckats locka till sig investerare och växlat upp spelfunktionen ytterligare.

Copabet har i detta nu över 10.000 användare och innan deadline 20.00 i kväll tror Adam Spingfeldt att många fler kan strömma till.

– Vi valde att växla upp spelet inför VM och är supernöjda med att så pass många spelar Copabet. Jag tror att vi ger VM ett socialt liv. Även om man inte är fotbollsintresserad kan spelet ge ett mervärde, säger Adam Springfeldt till Resumé.

Besökare från över 50 länder har besökt kampanjsajten och Copabet spelas av användare från 30 nationer. Två timmar innan kvällens avspark fryser användarnas tips, men inom kort får de som misslyckats en andra chans och kan tippa på utgången av slutspelsfasten i VM.

Varför har ni lyckats så bra i den hårda konkurrensen?
– Dels därför att vi är oberoende. Vi är inget av de stora spelbolagen och har växt fram ur gräsrötterna. Men den främsta anledningen tror jag är att spelet är socialt. Upplägget där oddsen enbart avgörs efter hur dina kompisar tippar är också en extra krydda, säger Adam Springfeldt.


Vilka har du själv tippat som vinnare av Fotbolls-VM?
– Jag tror på en final mellan Argentina och Brasilien och har värdnationen som vinnare i Copabet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev