torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Acne i konflikt inför Steve Angello-kampanj: ”Förfärligt”

Publicerad: 18 november 2015, 14:41

Sajten för Steve Angellos soloplatta räknar ned till lansering. Foto: Pressbild.

UPPDATERAD. Acne hotas av rättsliga åtgärder inför en kampanj för Steve Angello.
Programmeraren Eskil Steenberg menar att han inte har fått betalt för sina jobb och har anlitat en advokatfirma.

Ämnen i artikeln:

Steve AngelloAcneReklam

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Steve Angello, som utgjorde en av tre medlemmar i bandet Swedish House Mafia, ska i dagarna släppa sin nya soloplatta "Wild Youth". Enligt Eskil Steenberg anlitades han redan i början på 2014 av produktionsbolaget Acne Productions för att ta fram en webbsajt och en VR-upplevelse till Oculus Rift inför releasen.

Men trots att Eskil Steenberg var färdig med arbetet ett halvår senare uppger han att han fortfarande inte har fått betalt. Advokatfirman Sheridans, som specialiserat sig på fall inom media, har anlitats för att driva in de 22 500 amerikanska dollar som inte har betalats ut. Det motsvarar ungefär 200 000 svenska kronor. När Resumé når Eskil Steenberg konstaterar han:

– Det här är ingen rolig historia. Det är förfärligt. Så här beter man sig inte.

– Acne har bestämt sig för att inte betala och jag behåller rättigheterna till projektet. Jag har dragit mig ur.

Enligt Eskil Steenberg, som haft kontakt med Acne-koncernens vd Victor Press, vill Acne inte kännas vid projektet. Genom advokatbyrån Sheridans har det skickats ut ett brev till berörda parter.

Ännu har Eskil Steenberg inte fått något svar från Acne.
– Kampanjen måste stoppas tills jag har fått betalt. Jag har inget personligt emot Steve Angello. Det är tråkigt för honom. Problemet är att om han skulle gå live med den här kampanjen begår han upphovsrättsbrott. Han ska ha möjlighet att inte göra det. Därför var det viktigt för mig att han skulle få veta att Acne inte äger rättigheterna. Sen får vi se, säger han.

Victor Press vill inte kommentera detaljer i ärendet. Han sitter upptagen och ber oss att skicka ärendet i ett mejl.
– Frågan rör vårt amerikanska dotterbolag. Vi har en diskussion med leverantören i det här specifika fallet som vi hoppas löser sig inom kort, skriver han.

Resumé skickar även frågorna: Vad är det som har hänt på vägen? Varför har leverantören inte fått betalt än? Planerar ni att betala honom? Hur hanterar ni det faktum att ni är i diskussion med leverantören vad gäller produkter som ska användas när själva releasen sker om ett par dagar? Kommer ni att använda hans material trots att han hävdar att han ännu inte fått betalt?

På det väljer Victor Press att svara:
– Vi går dessvärre inte in på detaljer vad gäller specifika avtal och affärsförhållanden.

I ett mejl till Resumé betonar Steve Angello att han anlitat Acne Productions inför lanseringen, och att han därmed inte har något att göra med betalningen till Eskil Steenberg.

"Hade en extremt bra kreativ relation med Eskil under samarbetet. Sjukt duktig programmerare!", skriver Steve Angello.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev