torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Acne stänger LA-kontoret

Publicerad: 25 februari 2016, 11:15

Victor Press, styrelseordförande i Acne. Foto: Pressbild.

Efter att chefen Jesper Pålsson lämnat väljer Acne att stänga ner hela kontoret i Los Angeles. Enligt Resumés uppgifter drabbas ett 10-tal anställda av nedläggningen.

Ämnen i artikeln:

ProduktionsbolagReklambyråerAcneVictor PressJesper PaalssonReklam

FT

Fredrik Thambert


I slutet av januari berättade Resumé att Jesper Pålsson startar den nya byrån Made by Forest ihop med bland annat stjärn-dj:n Steve Angello. Detta efter drygt två år år som chef för Acne Production i USA.

Efter hans sorti förra sommaren har Acne nu beslutat att stänga ner byrån i Los Angeles som öppnades år 2008. Bolagets styrelseordförande Victor Press befinner sig i staden den här veckan och har meddelat personalen att verksamheten ska stängas ned. För Resumé bekräftar han att så är fallet.
– Vi gör detta som ett första steg för att förändra vårt erbjudande på den amerikanska marknaden. Vår strategi framåt är att fokusera på östkusten där större delen av marknaden är och att leverera "Creative Content" som vi gör på övriga kontor. För att möta efterfrågan sätter vi just nu upp en ny organisation och struktur som beräknas vara på plats innan sommaren. Organisationen kommer att utgå från New York, säger han i ett mejl.

Enligt Resumés uppgifter gjorde Jesper Pålsson ett stort arbete för att lyfta byråns omsättning och lönsamhet. Men den senaste tiden har försäljningen minskat och bolaget har gått med förlust.
– Omsättningen i Acne som helhet har ökat det senaste året men LA-kontoret har gått i motsatt riktning vilket även påverkat vårt beslut, säger Victor Press.

Hur påverkar det att Jesper Pålsson har lämnat?
– Jesper var otroligt duktig och engagerad. Det har säkert påverkat utvecklingen men flera andra faktorer spelar givetvis in.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev