Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Acne tappar toppregissör till TBWA London

Publicerad: 24 mars 2010, 09:28

Johan Dahlqvist, regissör på Acne, lämnar bolaget för ett toppjobb på TBWA i London.


Ämnen i artikeln:

AcneJonas Dahlquist

Johan Dahlqvist, regissör på Acne, lämnar bolaget för ett toppjobb på TBWA i London.

Johan Dahlqvist har varit på Acne i drygt tre år. Han har mestadels gjort utlandsjobb, bland annat har han jobbat med Wieden + Kennedy för Coca Cola, EA FIFA09 och Nike, samt gjort flera projekt för Burger King med med Crispin Porter Bogusky. I Sverige har han regisserat Nokiakampanjen The Unloaeder för Nokia  med Farfar.

Nu lämnar han byrån för att jobba på TBWA London. Han har rekryterats dit av Mark Hunter, som började som cd på TBWA London i höstas, med uppdraget att åter höja TBWA:s kreativitet till fornstora dagar.
Mark Hunter var tidigare cd på Wieden + Kennedy i Amsterdam och BBH i Londonoch Johan Dahlqist har jobbat med honom på Wieden + Kennedy's Nike-uppdrag under ett antal år.

– Uppdraget för mig blir att arbeta med närmare halva deras fantastiska kundlista, som inkluderar varumärken som Playstation, Adidas, Skittles, Nissan, Sony, Twix, John Smith's och Starburst, säger Johan Dahlqvist.

– Det är en oerhört stor och fin utmaning att få möjlighet att arbeta med så många olika ikoniska varumärken och att jobba i den engelska kulturen där hantverk och riktigt fokuserade reklam ideer står högt i kurs. Att få hjälpa till att modernisera och anpassa tänket till dagens media på världens bästa nätvärksbyrå är sannerligen en gåva.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

AcneJonas Dahlquist

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.