Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Adam Alsing i sexistisk katalog

Publicerad: 20 mars 2009, 07:22

I telefonkedjan RingUps katalog poserade programledaren Adam Alsing tillsammans med en lättklädd kvinna. Nu fälls katalogen av ERK för att den är sexistisk.


Ämnen i artikeln:

Adam Alsing

Bilden som fälls av ERK.

Katalogen innehöll ett reportage från Nokias gala ”Nokia awards”. Till artikeln fanns en bild på galans konfrencier Adam Alsing, vinnaren, prisutdelaren och en lättklädd kvinna. I bildtexten presenteras männen med namn. Kvinnan nämns inte.

Katalogen har anmälts av flera personer som både reagerat på kvinnans klädsel och på att kvinnans namn inte finns med i bildtexten.

RingUp svarar att reportaget är redaktionellt material, men att bildvalet inte var det lämpligaste. De beklagar också att nmanet på kvinnan fallit bort.

ERK anser att katalogen är att beteckna som marknadsföringsmaterial och därmed kan prövas av rådet. I prövingen så fälls katalogen som sexistisk med motiveringen att den är kränkande för kvinnor i allmänhet. ERK:s ordförande Cecilia Renfors är skiljaktig och anser att katalogen är att bedöma som redaktionellt material och borde därmed inte prövas av rådet.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Adam Alsing

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.