Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Adam Berg målar städer

Publicerad: 26 maj 2010, 06:24

Svenske stjärnregissören Adam Berg målar nästan hela världen i nya reklamfilmen för färgtillverkaren Dulux. Till sin hjälp har han 4000 liter färg 650 frivilliga målare.


Ämnen i artikeln:

Adam Berg

Adam Bergs förra storfilm Carousel, för Philips, visar en fiktiv shoot out med clowner och poliser vid ett sjukhus. För den filmen fick han och DDB Tribal i Amsterdam ett Grand Prix vid Cannes Lions förra året

Adam Bergs, och Euro RSCG Londons, nya megafilm Duluz Walls är närmast dokumentär i jämförelse. Under fem veckor i vår har Berg och hans team filmat i Rio de Janeiro, London, Paris och indiska Jodhpur. I varje stad har man engagerat lokalbefolkningen för att måla om grå bostadsområden, parkeringshus och offentliga byggnader. Totalt har 24 000 kvadratmeter målats i 120 olika kulörer.

Förutom reklamfilmerna har det gjorts kortdokumentärer från varje stad som målats om.

Enligt kampanjbloggen är målning i filmen på riktigt och finns fortfarande kvar husen i de fyra städerna. Ambitionen är att fortsätta att färglägga fler städer runt om i världen.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Adam Berg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.